Vooral singles vriezen eicellen in

Het invriezen van onbevruchte eicellen heeft meestal geen medische, maar juist een sociale reden. De vrouwen willen tijd kopen om mr. Right te vinden.

Een jaar geleden begon de Vrije Universiteit Brussel (VUB) met het invriezen van eicellen. In die tijd hebben 26 vrouwen zich aangemeld voor de behandeling. Gemiddeld zijn zij 38 jaar en veelal hoger opgeleid. De meeste gaven aan geen alleenstaande moeder te willen worden. Zij zoeken nog een vader voor hun kind. Ondertussen hebben 12 vrouwen van hen de behandeling ondergaan. 

Onder de aanmeldingen waren veel Nederlandse vrouwen, in Nederland is het immers verboden om eicellen in te vriezen. De VUB eist echter dat de eicellen worden geoogst vóór het 39e levensjaar, terugplaatsen moet gebeuren voor je 49e. De behandeling is behoorlijk zwaar, om te kunnen oogsten moeten de vrouwen een hormonentherapie ondergaan, de slagingskans is niet 100 procent en het kost een slordige 3000 euro.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?