Vooral mannen veroorzaken ruzie in relatie

Het zijn vooral mannen die ruzie veroorzaken in een relatie. Zij voelen eerder woede en minachting. Komt het tot een ruzie, dan raken vrouwen sneller van slag.

Dat blijkt uit onderzoek van psychologen van de universiteit van Granada.

Zij analyseerden het gedrag van stellen die ruzie maken. Voor het onderzoek werden vijf situaties geschetst waarbij koppels ruzie krijgen. Daarbij werd gekeken hoe mannen en vrouwen op elkaar reageren. Over het algemeen tonen vrouwen zich emotioneler na een ruzie.

Man versus vrouw
Als mannen hun partner oneerbiedig behandelen, voelen vrouwen zich zeer ongelukkig. Is er fysieke agressie tijdens een ruzie, dan neemt vooral bij vrouwen de ontgoocheling toe. Ook als de partner zijn stem verheft, voelt een vrouwen zich verdrietiger. Neemt de man het niet zo nauw met de waarheid om zijn gelijk te halen, dan voelen vrouwen zich triest. De mannen schamen zich voor hun gedrag nauwelijks.

Maatschappelijke verwachtingen
Volgens de onderzoekers spelen de sociaal-maatschappelijke verwachtingen van mannen en vrouwen en het sekseverschil een belangrijke rol. Er zijn nog altijd bepaalde verwachtingen als het gaat om de manier waarop mannen en vrouwen zich horen te gedragen ten tijde van een ruzie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?