Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
single man zomervakantie
5 augustus 2019

Vooral mannen bang om aan te komen tijdens de vakantie

Ben jij bang om aan te komen tijdens je welverdiende vakantie? Met jou nog heel wat Nederlanders. Vooral mannen maken zich op vakantie druk om hun gewicht. Bijna een op de vijf blijft op zijn eten letten uit angst om een paar kilo zwaarder thuis te komen, zo blijkt uit een onderzoek van reviewplatform Zoover.

Kilo’s

Vrouwen maken zich hier een stuk minder druk om. “Opmerkelijk”, noemt Lieke Peters van Zoover dat. “Je zou denken dat vrouwen het erger zouden vinden om met extra kilo’s thuis te komen.” Waar 18 procent van de heren de calorieën telt, doet maar 5 procent van de dames dit. Toch is het niet zo dat vrouwen onbezorgd op reis gaan. Sterker nog, over het algemeen maken zij zich juist sneller druk over hun gezondheid of de kwaliteit van de accommodatie.

Voedselvergiftiging

44 procent van de dames tegenover 34 procent van de mannen herkent dit. Grootste zorg onder Nederlanders is te belanden in een vies hotel en het oplopen van voedselvergiftiging. Bijna de helft van de 1500 ondervraagde mensen is bang om ziek te worden van bedorven voedsel. Daarnaast vreest maar liefst 68 procent van de ondervraagden terecht te komen in een hotel of appartement dat niet schoon is. “Het is typisch Nederlands om ons zorgen te maken over de hygiëne. Wij vinden het vaak niet schoon genoeg”, constateert Lieke.

Overlast

Het verzeild raken in een ongeluk, luidruchtige buren en slechte bedden worden ook gevreesd. “Bedden vinden we als Nederlanders ook heel belangrijk, vooral de lengte. Nederlanders zijn over het algemeen langer dan andere mensen in de wereld. Daardoor passen we niet in alle bedden.” Gelukkig zijn we ook goed in het loslaten van bepaalde zaken, zoals werk. Slechts 3 procent is bang dat er in hun afwezigheid iets misgaat op de zaak.

Zin in een lekkere vakantie met leuke singles? Check de agenda of kijk snel bij de reisgidsen!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Waarom geweldige vrouwen soms moeilijker de liefde vinden

Andere vrouwen lijken altijd moeiteloos van de een in de andere...

Op reis met Valentijn zonder de verliefde koppels om je heen

Voor de fervente Valentijn-hater zijn er enkele plekken op een rijtje...

Gezonde start nieuwe jaar singles recept: preitaart

Lekker slank de januari maand in doe je met dit overheerlijke...

Singles Day: 5 redenen waarom single zijn gezond voor je is

Vandaag vieren we Singles Day! Daardoor kan je vandaag niet alleen...

Strakker in je vel: deze tips motiveren om te starten met sporten

Eigenlijk wil je best graag het sporten weer oppakken maar op...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie