11 tips eerste date

Voor mannen: in 10 stappen naar de perfecte eerste date

Over de eerste date wordt heel wat afgeschreven, maar meestal geen date tips speciaal voor de single man. Daar brengen we even verandering in. Hier komen 10 tips voor mannen om van die eerste date een perfecte date te maken.

Sommige eerste date moves liggen nogal voor de hand. Zo wil 95 procent van de vrouwen graag een complimentje krijgen over hoe ze eruit zien. Dat blijkt uit een onderzoek van Flirt. Com. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat het een goed plan is om haar op de dag van de date nog even te bellen of een berichtje te sturen om de date te bevestigen.

Maar er zijn ook veel dingen niet zo duidelijk als het gaat om een succesvol eerste afspraakje. Van de grootte van het restaurant tot de kleur van je overhemd. Voor het je het weet heb je onbewust de verkeerde keuze gemaakt. Daarom 10 stappen om er een succes van te maken. Soms een beetje bizar, maar het schijnt te werken 😉

1. De kracht van kleur

Uit een Britse poll blijkt dat vrouwen een paars en wit overhemd het meest aantrekkelijk vinden wanneer je ze mee uit vraagt. Blauw en roze zijn het minst aantrekkelijk. Een mooie jeans valt bij de dames ook in de smaak wanneer je een date met haar hebt.

2. Daten wanneer de zon schijnt

Wist je dat vrouwen eerder geneigd zijn ja te zeggen op een date verzoek wanneer de zon schijnt? Je hebt maar liefst 14% meer kans op een ja bij zon dan op een bewolkte dag. Zonlicht verbetert het humeur en de gezelligheid bij vrouwen en dat maakt dat ze op zonnige dagen meer ontvankelijk zijn om met je af te spreken.

3. Waar ga je heen

Als je te maken hebt met een vrouw die veel praat en gebruik maakt van woorden als ‘absoluut, natuurlijk, zeker’ dan heb je te maken met een extravert type. Voor een date kun je haar het beste meenemen naar een drukke, levendige bar tijdens happy hour of in een druk, vol restaurantje. In de buurt van veel mensen zal ze zich op haar gemak voelen. Heb je te maken met iemand die voorzichtig is in haar woordkeuzes “misschien, dat zou kunnen” dan is ze meer introvert. Plan een date op een rustige locatie.

4. Hoge plafonds

Vreemd misschien maar een studie toont aan dat waar je je date ook mee naar toe neemt, zorg ervoor dat het in een ruimte is met hoge plafonds. Een kleine kamer zal haar het gevoel geven dat ze zit opgesloten en daarom minder open naar je zijn.

5. Stel de juiste vragen

“Ben je ooit alleen op reis geweest”? Deze vraag blijkt een van de drie meest geschikte vragen te zijn op een eerste date zo blijkt uit een onderzoek van datingsite OkCupid. De andere twee zijn: “hou je van horrorfilms” en “zou het niet leuk zijn om de boel de boel te laten en op een zeilboot te gaan wonen”? Als het gesprek doodloopt gebruik dus je een van deze vragen.

6. Maak verbinding

Het is niet voldoende om een goede luisteraar te zijn. Als je verbinding met haar wil maken moet je wat persoonlijke dingen over jezelf vertellen. Door praten over hoe je denkt en voelt over je werk, je baas of je ouders bijvoorbeeld. Hoe meer waargenomen gelijkenis er plaatsvindt hoe meer verbinding er ontstaat. Dit scheelt zo’n 8 tot 22 procent volgens een studie van de Universiteit van Illinois.

7. Wees niet te aardig

Vrouwen schijnen af te knappen op mannen die al in een heel vroeg stadium bezorgd en emotioneel zijn. Zo kom je over als ‘wanhopig’ in plaats van zelfverzekerd. No go voor een eerste date.

8. Stop je mobiel weg

Je telefoon continue op tafel laten liggen tijdens de date kan de kans op een succesvolle date wel eens ruineren. Een mobiele telefoon doet jullie er allebei aan herinneren dat je een groot sociaal netwerk hebt waarvoor je continue bereikbaar moet zijn. Dit doet afbreuk aan de intimiteit die er tussen jullie zou moeten ontstaan.

9. Onderbreek haar

Vrouwen verbinden sneller met jou als je ze af en toe onderbreekt met een zin als ‘dat is zo waar!’ of wanneer je haar zin voor haar afmaakt. Vrouwen hebben namelijk de neiging om dit ook bij elkaar te doen. Door dit na te bootsen scoor je punten!

10. Wacht met seks

Stellen die minstens drie weken wachten voordat ze een eerste keer seks hebben genieten van meer bevredigende, stabiele relaties zo blijkt uit een studie. Seks creëert sterke emotionele banden en dat klinkt als een goede zaak. Maar prille relaties zijn nog kwetsbaar en nog niet altijd in staat om die emotionele bagage te ondersteunen aldus de onderzoekers. Het goede nieuws? Het overgrote deel van de vrouwen vindt een nachtzoen als afscheid perfect.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.