weinig seks

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.

Schaamte

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 Britse vrouwen gehouden door een fabrikant van vaginale gels. Jonge vrouwen vermijden vaak zelfs de huisarts en vertrouwen volledig op online advies. Jonge vrouwen tussen de 18 en 24 jaar voelen drie keer zo vaak schaamte om bepaalde dingen te bespreken als vrouwen van 55 jaar en ouder.

Informatie zoeken op internet

Meer dan de helft van de jonge vrouwen zoekt binnen 12 uur op internet naar informatie over een aandoening. Slechts 7 procent maakt zo snel een afspraak bij de huisarts. Gemiddeld bezoekt een jonge vrouw met intieme gezondheidsproblemen pas na 22 dagen een arts.

Verwaarloosd of verergerd

Uit het onderzoek bleek ook dat drie kwart van de jonge vrouwen die zelf een diagnose stellen hun intieme problemen vervolgens zelden behandelen. Hierdoor kan een aandoening verwaarloosd worden of zelfs verergeren. Er wordt geweigerd met de huisarts te praten, maar ook met familie en vrienden worden intieme gezondheidsproblemen niet besproken.

Vrouwen boven de 55 jaar bleken veel minder preuts. Die praten veel gemakkelijk met zowel familie en vrienden als een huisarts over dit soort klachten.

Gevolgen

De onderzoekers vinden het zorgelijk dat jonge vrouwen zoveel moeite hebben om over dit onderwerp te praten. Ze denken dat dit één van de redenen is waarom meer dan de helft van de vrouwen niet bekend is met aandoeningen als bacteriële vaginose. En dat terwijl het een veelvoorkomende aandoening is met serieuze gevolgen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?
weinig seks
By Moniek ·
14 augustus 2021

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over het algemeen ongelukkiger in het huwelijk. Dit blijkt uit een onderzoek waarbij vijf jaar lang gegevens zijn bijgehouden van bijna 1300 volwassenen.