weinig seks

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.

Schaamte

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 Britse vrouwen gehouden door een fabrikant van vaginale gels. Jonge vrouwen vermijden vaak zelfs de huisarts en vertrouwen volledig op online advies. Jonge vrouwen tussen de 18 en 24 jaar voelen drie keer zo vaak schaamte om bepaalde dingen te bespreken als vrouwen van 55 jaar en ouder.

Informatie zoeken op internet

Meer dan de helft van de jonge vrouwen zoekt binnen 12 uur op internet naar informatie over een aandoening. Slechts 7 procent maakt zo snel een afspraak bij de huisarts. Gemiddeld bezoekt een jonge vrouw met intieme gezondheidsproblemen pas na 22 dagen een arts.

Verwaarloosd of verergerd

Uit het onderzoek bleek ook dat drie kwart van de jonge vrouwen die zelf een diagnose stellen hun intieme problemen vervolgens zelden behandelen. Hierdoor kan een aandoening verwaarloosd worden of zelfs verergeren. Er wordt geweigerd met de huisarts te praten, maar ook met familie en vrienden worden intieme gezondheidsproblemen niet besproken.

Vrouwen boven de 55 jaar bleken veel minder preuts. Die praten veel gemakkelijk met zowel familie en vrienden als een huisarts over dit soort klachten.

Gevolgen

De onderzoekers vinden het zorgelijk dat jonge vrouwen zoveel moeite hebben om over dit onderwerp te praten. Ze denken dat dit één van de redenen is waarom meer dan de helft van de vrouwen niet bekend is met aandoeningen als bacteriële vaginose. En dat terwijl het een veelvoorkomende aandoening is met serieuze gevolgen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.