Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vragen singlereizen
29 maart 2019

Voor het eerst op singlevakantie: meest gestelde vragen en antwoorden

Heel wat mensen piekeren zich suf voordat ze een singlevakantie durven te boeken.  Alle voors, tegens, mitsen en maren passeren de revue. In dit artikel vind je de meest gestelde vragen die reisorganisaties te horen krijgen wanneer iemand voor het eerst meegaat op een singlereis!

Wat zijn het voor vakanties?

Single reizen zitten voor veel mensen nog altijd in een taboesfeer. Ben je bang dat de hele reis seksgerelateerd is, of dat je een week lang aan het speeddaten bent, dan kan ik je geruststellen! Deze vooroordelen zijn écht niet meer van deze tijd. Single reizen zijn gewone groepsreizen waar toevallig iedereen single is en iedereen met hetzelfde doel op vakantie gaat; namelijk om gezellig vakantie te vieren met een leuke groep gelijkgestemden!

Wat voor mensen gaan er dan mee?

Ook hier lopen we vaak tegen een vooroordeel aan: mensen die een singlereis boeken zijn zielige geitenwollensokken-types zonder vrienden/familie en omdat ze dus helemaal niemand hebben gaan ze uit pure wanhoop mee op singlereis. Don’t worry! Dit vooroordeel is ook echt achterhaald. De mensen die meegaan zijn mensen die je ook in een gezellige kroeg tegenkomt. En ja, er zit wel eens een nerd tussen en een super hippe hipster, maar alle mensen die meegaan zijn outgoing en vinden het leuk om nieuwe contacten te maken.

Aha, dus toch een verkapte datingreis?

Nee! Nieuwe mensen ontmoeten en daten zijn twee verschillende dingen. Ik ken heel veel mensen die mee zijn gegaan en echt super leuke vriendschappen aan de reizen hebben overgehouden. Zelf vind ik het leukste aan single reizen dat je zo veel verschillende mensen ontmoet. Mensen die je in het dagelijkse leven nooit zou zijn tegengekomen!

Maar ik zou best graag een relatie willen…..kan ik dan beter niet meegaan?

Een nieuwe relatie moet niet de reden zijn om een single reis te boeken. Als je desperate op zoek bent kan je beter je vakantiedagen besteden aan Tinder. Op een single reis kan je uiteraard de liefde van je leven tegen het lijf lopen (we hebben al meerdere huwelijken en baby’s op ons conto staan), maar geniet gewoon van je vakantie en het leuke gezelschap, want daar draait het om tijdens een single reis.

Ik vind het gewoon doodeng om mee te gaan…tips?

Iedereen vindt het altijd even spannend en eng dus maak je geen zorgen: je bent niet de enige! Voor vertrek kan je je medereizigers al leren kennen via besloten Facebookgroepen of gezellige pre-vertrek borrels en dat haalt een stukje spanning weg. Als je daarna eenmaal met je cocktail in het zwembad ligt, dan is de spanning er echt af en kan je gewoon genieten van een heerlijke vakantie!

Bovendien heb ik heb nog nooit van iemand gehoord dat hij/zij spijt had van zijn beslissing om mee te gaan op een single reis. Juist het tegenovergestelde; mensen balen ervan dat ze niet al eerder deze stap hebben gezet!

Maar wat als er niemand is met wie ik een klik heb?

Tsja…dat zou kunnen, maar die kans is echt heel erg klein. Als je met een groep van circa 20 mensen op vakantie gaat dan moet er gewoon wel iemand tussen zitten met wie je een leuke klik hebt. Stel je open voor andere mensen, begin met open vizier aan je single reis en dan komt het allemaal goed!

Ok, ik ben wel redelijk overtuigd, maar welke vakantie moet ik boeken?

Je hebt super veel aanbod op het gebied van single reizen. Verre rondreizen, sportieve vakanties, vakanties voor hoger opgeleide singles, luxe vakanties, wellnessvakanties, weekendjes, et cetera. Kies een vakantie die goed bij jou als persoon past. De kans is dan ook het grootst dat je met gelijkgestemden weggaat en dat jouw eerste single reis een succes wordt! Met de reiswijzer ontdek je het binnen no-time!

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen dat een single reis hartstikke leuk is en dat je het op z’n minst één keer in je leven geprobeerd moet hebben! Op zoek naar inspiratie? Kijk dan bij groepsreizen van Single2Travel.nl of de gidsen van Singlessite.nl!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Hoe ga je als single deze zomer ontspannen op vakantie?

Nu de grenzen weer open gaan en we ineens weer (uiteraard...

Single: wat doe jij met de vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie...

Lekker vooruitzicht: op stedentrip met leuke singles

Think ahead! Nu mensen rustig aan toch weer vakantieplannen beginnen te...

Zes Europese bestemmingen die aanvoelen als een verre reis

Wereldreizen is fantastisch, maar het zal je verbazen hoe veel er...

Tips voor reislustige singles in coronatijd

Groepsreizen voor singles staan tijdens de coronatijd niet in de koelkast...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...