slapen in den vreemden

Voor het eerst alleen op reis: 13 tips

Voor het eerst alleen op reis? Dat is natuurlijk best een spannende exercitie! Tegelijkertijd ook hartstikke leuk om je blik te verruimen en letterlijk je grenzen te verleggen. Nog een beetje zoekende hoe je het moet aanpakken? Deze tips helpen je op weg!聽

 1. Eerst even uitproberen met een korte vakantie dichtbij huis

Vind je het idee om alleen te reizen toch wel erg eng, ga er dan niet meteen voor 6 maanden op uit, maar ga eerst bijvoorbeeld een weekendje weg.

 1. Zorg dat je genoeg geld hebt

Je kan nou eenmaal niet terugvallen op iemand anders als je net even te weinig geld hebt en je zal het toch echt zelf moeten betalen. Voor je gevoel is het ook alleen maar fijn om te weten dat er genoeg geld op je bankrekening staat om je gehele reis te overleven en nog steeds al het leuks te kunnen doen wat je wil.

 1. Neem niet te veel spullen mee

Je bent nou eenmaal in je eentje, dus je moet het ook in je eentje mee kunnen nemen. Ga dus niet voor meerdere koffers of trolleys maar stop alles in 茅茅n enkele koffer of rugzak. En als je iets zou vergeten … waar ook ter wereld kan je extra kleding kopen.

 1. Zorg dat je de eerste dag van je reis je rust neemt

Dit geeft je de mogelijkheid om te acclimatiseren. Een tip die ik ook nog kan meegeven, overschat jezelf niet, en neem de nodige tijd om een stad of plaats te bezoeken, zo kan je relaxter reizen.

 1. Neem geen waardevolle spullen mee

Laat waardevolle spullen thuis of berg ze goed op. Maak gebruik van de lockers als die worden aangeboden zodat je spullen veilig zijn als jij er die dag op uit gaat, en laat je dure laptops of tablets thuis als je die niet nodig gaat hebben.

 1. Maak kopie毛n van belangrijke documenten

Maak een screenshot van je documenten en bewaar ze in een dropbox of mailbox, of schrijf nummers van belangrijke instanties als je zorg/reisverzekering en bank op voor het geval je ze nodig hebt.

 1. Slaap in hostels

Slaap op een gedeelde kamer en ga wanneer je uit eten gaat of iets gaat drinken aan de bar zitten, zo kan je sneller contact maken met andere personen. Sluit je niet af door constant te app’en op je smartphone … be social 馃檪

 1. Neem een boek, notitieboekje of reisgids mee

Zodat je altijd iets te doen hebt als je ergens in een caf茅 of restaurant wat wil drinken of eten.

 1. Drink niet teveel als je uit gaat

Je kent de locatie nou eenmaal niet goed en er is niemand anders die op jou kan letten.

 1. Vertrouw altijd op je gevoel

Als je je ergens niet goed bij voelt, moet je het ook niet doen. Zo kan je gevaarlijke of oncomfortabele situaties vermijden.

 1. Vergeet je selfiestick niet

Kan handig zijn als een foto wil nemen van jezelf met het oooh zo mooie monument. Een andere optie kan zijn een fototoestel met timer te gebruiken om een foto van jezelf te nemen. (of een omstaander te vragen een foto te maken).

 1. Voel je je even eenzaam?

Probeer contact te maken met gelijkgezinden. Vraag bv of je kan helpen bij het maken van een foto. Hoor je iemand die ook Nederlands praat, … dan heb je al direct een aanknopingspunt.

 1. Even geen stress ervaren of graag iemand ontmoeten onderweg?

Boek jezelf een groepstour naar die leuke bezienswaardigheid om zo in contact te komen met anderen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl 路
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek 路
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over 茅茅n ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien 路
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien 路
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek 路
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda 路
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!