Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
4 januari 2020

Voor een date hoef je de deur niet meer uit

Voor 2010 moest je nog de deur uit om een potentiële date tegen te komen. Dan leerde je nog iemand kennen bij de sportclub of op vakantie. Dan liep je nog blauwtjes in de club. Dan schreef je nog een uitgebreid profiel op een datingsite of – als je lef had – maakte je een video van jezelf.Datingsites waren er al wel, al waren Nederlanders daar niet heel positief over, schreef NU.nl in 2010. “Gebruikers van dergelijke sites struikelen over de loze beloftes die hen gedaan worden en de moeite die het kost op deze manier de juiste partner te vinden.” Mensen zouden zelfs van de websites vertrekken en uitwijken naar relatiebureaus, die toen weer in opkomst waren.

En toen kwam Tinder

Grindr, een datingapp die zich voornamelijk richt op homo- en biseksuelen, is in 2009 al opgericht. Maar de release van Tinder in 2012 zorgde voor een aardverschuiving. In 2012 bestormde Tinder de datingwereld met een oneindig lijkende poel van singles en dates die ineens maar een swipe van je verwijderd waren. Twee jaar later maakten er al meer dan een miljoen Nederlanders gebruik van de app. En in 2019 was Tinder de app waar mensen wereldwijd het meeste geld aan uitgaven.

In de app Tinder krijgen mensen een willekeurige foto te zien waarbij ze moeten aangeven of ze de persoon op de foto leuk vinden of niet. Als beide gebruikers op het hartje hebben geklikt, of de foto naar rechts hebben geveegd, kunnen ze met elkaar chatten.

“Het begon als een spelletje”, vertelt datingcoach Marcia Chong. “Mensen begonnen tegen elkaar op te boksen met het aantal matches. ‘Hoeveel heb jij er? Ik heb er al honderd’. Maar het is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een app waar echt relaties uit voort zijn gekomen.”

Vijf datingapps die het afgelopen decennium het licht zagen

  • Tinder, 2012. Gebruikers vegen, of ‘swipen’, foto’s naar links of naar rechts. Naar rechts betekent ‘ik vind jou leuk’, naar links betekent ‘ik vind jou niet leuk’. Als twee mensen elkaar leuk vinden dan zijn ze een match en kunnen ze met elkaar chatten.
  • Happn, 2014. Happn koppelt gebruikers aan elkaar die zich in de buurt van elkaar bevinden. Zij kunnen elkaar dan leuk vinden door op een hartje te klikken. Als twee mensen allebei op het hartje drukken kunnen ze met elkaar chatten.
  • Bumble, 2014. Bumble kan zowel voor relaties als voor vriendschappen gebruikt worden. Bij heteroseksuele relaties is de vrouw degene die contact moet zoeken met de man. Bij connecties van hetzelfde geslacht kunnen beiden het eerste contact leggen.
  • Badoo, 2012. Badoo is in 2007 in Rusland al opgericht, maar kreeg vanaf 2012 voet aan de grond in het westen na de officiële release in de Verenigde Staten. Gebruikers van de app kunnen naast chatten ook foto’s en video’s uploaden en deze in privéberichten naar elkaar sturen.
  • Hinge, 2012. Deze datingapp heeft een Your turn-functie waarmee gebruikers elkaar een seintje kunnen geven om het gesprek voort te zetten.

Verder lezen doe je hier…  

Uit met singles kan natuurlijk nog steeds! Kijk  maar eens op de agenda 😉 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Er weer op uit met singles

Langzaam aan komen we weer meer buiten de deur en zoeken...

Flirten op het terras

Yes we mogen weer naar het terras! Weliswaar op een gepaste...

Waarom dauwtrappen we op Hemelvaartsdag?

Hemelvaartsdag is voor veel mensen een vrije dag. De een draait...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie

Condoom.nl