Voor de eerste keer mee met een singlereis

Voor de eerste keer mee gaan met een singlereis kan best spannend zijn. Je reist tijdens singlereizen samen met onbekenden naar een wellicht nog onbekende bestemming. Maar daardoor is het ook heerlijk avontuurlijk. Als ervaring deskundigen vertellen we jou graag waarom het de moeite waard is af te wegen om voor de eerste keer met single reizen mee te gaan.

Een single reis, spannend?!

Vanaf het moment dat je boekt tot dat je in het vliegtuig of in de bus stapt zal de vraag ‘wie zijn mijn reisgenoten?’ vast in je opkomen. Helemaal niet raar natuurlijk, de andere reizigers zullen ook nieuwsgierig zijn en het spannend vinden. Maar als het moment is aangebroken zit iedereen heerlijk in de vakantiemodus en wilt iedereen elkaar leren kennen voordat aan het avontuur wordt begonnen. Het contact leggen gaat bijna automatisch, omdat de single reis zelf een voor de hand liggend gespreksonderwerp is. Als je alleen op reis gaat is het een stuk lastiger om iemand aan te spreken, waarbij je bij een single reis samen reist met een vaste reisgroep. Als je mee gaat met een van de singlereizen van Simi Reizen, speciaal voor 18 tot 35 jarigen, kun je voorafgaand aan de groepsreis al online contact met elkaar leggen.

Nieuwe vriendschappen tijdens single reizen

Door samen een leuke ervaring te delen, zoals meegaan met singlereizen, kunnen er mooie vriendschappen ontstaan. Zeker als je mee gaat met een single reis met leeftijdsgenoten. Single reizen zijn niet perse dating reizen, maar staan voor het hoge percentage alleenreizenden. Desondanks ontstaan er soms mooie relaties tijdens of na de single reis. Zeker als je mee gaat met een single reis die raakvlak heeft met je interesses, bijvoorbeeld avontuur en hiken, is de kans groot dat je dit ook deelt met je reisgenoten. Een absolute aanrader is om na afloop van de singlereis nog een keer met z’n allen af te spreken, om de mooie reisverhalen nog eens op te halen en de reisfoto’s terug te kijken.

Samen reizen is leuker dan alleen

Alleen het avontuur opzoeken kan natuurlijk ook heel leuk zijn, maar een single reis in groepsverband heeft zo ook zeker z’n voordelen. Je hebt tijdens een single reis altijd mensen om je heen om een praatje mee aan te knopen en om samen leuke reisfoto’s mee te maken. Ook avondeten is natuurlijk een stuk gezelliger met anderen dan alleen, net als het samen beleven van de excursies. Daarnaast is samen reizen ook een stuk veiliger dan alleen. Je hoeft niet alleen in het donker over straat en de reisleider kan je vertellen waar je prima veilig over straat kunt. Je hoeft dat dus niet zelf allemaal nog uit te gaan zoeken.

Het gemak van single reizen

Single reizen brengen ook zeker een stukje gemak mee. Doordat de reisroute al is uitgestippeld en er leuke activiteiten op het programma staan tijdens een single reis, hoef je zelf niet meer van alles uit te zoeken. De reisleider kan je vertellen welke restaurants een aanrader zijn en welke hoogtepunten je zeker dient te bewonderen tijdens je vrije tijd. Je kunt het jezelf heel gemakkelijk maken door een single reis te boeken waarbij de overnachtingen, de vlucht, de accommodaties en de excursies al inclusief zijn. Je hoeft daarnaast niet bang te zijn voor een overvol programma en om achter een bordje aan te lopen. Ook bij georganiseerde groepsreizen wordt er rekening gehouden met ademruimte en heb je ook vrije tijd om zelf om je heen te kijken.

 Leuke bestemmingen voor een single reis

Single reizen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn actieve outdoor single reizen, strand en actief combinaties, natuur singlereizen en single rondreizen. Voldoende keuze dus, zodat je echt iets uit kan zoeken wat je aanspreekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Aziatische single reis bestemmingen Bali, Sri Lanka en Vietnam? Of een road trip door Amerika en/of Canada. Of iets dichterbij naar lekker zonnig Griekenland, avontuurlijk Ierland of prachtig Noorwegen?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!