Kerstman

Voor 1 op de 3 single vrouwen kerst geen feest

De feestdagen zijn voor veel singles elk jaar weer een moment dat ze met de neus op de feiten worden gedrukt. Eén op de drie singles geniet namelijk minder van de feestmaand omdat ze deze niet kunnen doorbrengen met een partner of date. De rest van het jaar blijft toch minder confronterend voor de single. Kerst is voor single vrouwen echt geen feest.

Voor 1 op de 3 single vrouwen kerst geen feest

Dat kerst en de hele feestmaand voor 1 op de 3 singles niet als een feestje gezien wordt, blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl, uitgevoerd onder 1.023 Nederlandse single mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder. Single vrouwen lijken zich in de maand december liever te focussen op de gezelligheid dan daten, maar bij de mannen gaat er toch wel een vuurtje branden. Eén op de vijf mannen vindt december zelfs de leukste maand om te daten.

Eerste date tijdens het kerstdiner

Nederlandse singles laten het daten vaak op zijn beloop rond de feestdagen. Maar toch geeft  ongeveer 10% het niet op en gaat juist actiever op zoek naar een date. Het koude weer is natuurlijk ook het perfecte excuus om de warmte bij elkaar op te zoeken. Een nieuwe date mee nemen voor het kerstdiner? voor 3 van de 4 single vrouwen is dit echt een no-go. Mannen denken hier toch wel anders over. van de 4 zou 1 gerust een eerste date of prille liefde meebrengen.  De helft van de mannen zou het echt niet doen.

Jaarlijkse vragenvuur

Alleen naar het kerstdiner is voor veel singles geen big deal. Toch blijft één op de tien singles liever thuis dan dat hij of zijn aanschuift bij de familie voor het diner. Maar de meerderheid gaat het jaarlijkse vragenvuur waarom ze nog alleen zijn en dat ze niet snappen dat ze nog geen vriendin hebben, vol goede moed aan. Het blijkt namelijk dat 70% van de single dames en 63% van de single mannen het geen enkel probleem vindt om zonder partner op het kerstdiner te verschijnen.

Maak je kerst zelf leuk 

Single zijn met kerst biedt natuurlijk ook zijn voordelen. Die dagen heb je hoogst waarschijnlijk toch vrij en de verplichte dag bij de schoonfamilie blijft je bespaart. Dus alle reden om het voor jezelf leuk te maken.

1. Zoek de zon op!

Hou je niet van de  Hollandse winter? Pak je backpack en zoek een zonnige vakantiebestemming. Grote kans dat je rond de feestdagen op een groot feest beland met heel veel singles die hun kerst ook liever niet naast hun nieuwsgierige tante doorbrengen.

2. Verzamel al je single vriendinnen

Je familie zie je vast al elk jaar met de kerst, dus niks mis met een wisseling van de wacht tijdens het kerstdiner. Kook voor elkaar een 5/6/7-gangen diner, ga stappen, of hou juist een marathon van de aller slechtste kerstfilms.

3. Binge till you drop

Kerst kan je ook aangrijpen voor de soms zo nodige me-time. Je hebt vast nog een hele waslijst aan series die je nog ‘moet kijken’. Gordijnen dicht, popcorn in huis en bingen maar. Na de kerst ben jij helemaal bij met al je series.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam