lesbisch scheiden sneller

Volwassen LGBT koppels zijn gelukkiger dan singles

Jarenlang hebben studies het huwelijk in verband gebracht met geluk onder heteroseksuele koppels. Maar een nieuwe studie is de eerste die de potentiële voordelen van het huwelijk tussen koppels van het zelfde geslacht verkent. Uit het onderzoek onder LGBT deelnemers, is gebleken dat degenen die getrouwd zijn betere fysieke en mentale gezondheid, meer sociale steun en meer financiële middelen hebben dan degenen die single zijn.

LGBT koppels

Voor de studie werden meer dan 1.800 LGBT koppels in de leeftijd van 50 jaar en ouder ondervraagd. Ongeveer een vierde was getrouwd, een ander vierde had een vaste relatie, en de helft was single. Getrouwde respondenten hadden een gemiddelde van 23 jaar samen doorgebracht, terwijl die in een vaste, ongehuwde relatie een gemiddelde van 16 jaar met elkaar waren. Onder de deelnemers aan de studie waren er meer vrouwen getrouwd dan mannen.

Lange relaties

Onderzoekers vonden dat in het algemeen, de deelnemers in een relatie, of ze nu getrouwd of in een lange termijn relaties waren, betere gezondheidsresultaten toonden dan degenen die single waren. Maar degenen die getrouwd waren deden het nog beter, zowel sociaal als financieel, dan paren in ongehuwde, lange termijn relaties.

LGBT singles

Single LGBT volwassenen hadden meer kans om een ​​handicap te hebben; lagere fysieke, psychische, sociale en ecologische kwaliteit van het leven; en hebben vaker de dood van een partner ervaren, vooral onder mannen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.