Anky van Grusnven

Volgens Anky is paardrijden voor vrouwen

Volgende week vindt het grootste paarden evenementen van ons land plaats, Outdoor Brabant. Landgoed De Prinsenhoeve Bij Breda wordt 5 dagen lang omgetoverd in een evenemententerrein. Vorig jaar kwamen er 50.000 bezoekers op af en het wordt elk jaar groter.

Absolute wereldtop

Op het programma staat Eventing, die is een soort van meerkamp voor de paardensport, bestaande uit dresseur, springen en cross country. De absolute wereldtop komt hier op af.  Verder staan er nog  regionale en nationale wedstrijden op het programma. Ook zal Outdoor Brabant het decor vormen voor 4 Nationale kampioenschappen.

Lifestyle-evenement

Maar Outdoor Brabant is veel meer dan paardenwedstrijden. Het is een lifestyle-evenement. Daarom leek het mij de moeite waard het in deze rubriek te melden. Het veelzijdige programma is voor jong en oud opgezet en biedt gedurende 5 dagen sport, show, entertainment en een outdoor fair.

Voor ondernemers de plaats om te zijn

Wel of niet single, maar wel een ondernemend type, dan kan Outdoor Brabant iets zijn voor jou. Namelijk vooral voor ondernemers is Outdoor Brabant steeds meer de plaats om te zijn, onder het mom dat werken en plezier kan heel goed samengaan. Maar nu komt het, waarom ik jullie wilde meenemen naar dit paarden festijn. In de volgende alinea van het artikel in BN De Stem van 18 september, dat wervend moet zijn voor Outdoor Brabant, wordt er toch een inschattingsfout gemaakt.

Bloemschikken

“Voor de kinderen is er op woensdagmiddag een gratis amusementenprogramma. En ook aan de dames is gedacht. Op donderdag 25 september is er een speciaal vrouwenprogramma, Vrouw & Zo, gepresenteerd door Mariëlle Bastiaansen”. Hier begint er al iets te jeuken. Maar nu komt het. “De dames kunnen de hele dag workshops volgen over bloemschikken, make-up, yoga en de beginselen van paardrijden.” Stel dat ik zou paardrijden, dan zou mijn paardrijbroek  hier van afzakken.

Nee, de mannen moeten werken en netwerken, met of zonder drankje. En de vrouwen, zou het kunnen dat zij ook ondernemen en werken en het voor hen ook goed zou zijn ook te netwerken, eventueel gezellig met een drankje. Nee, de vrouwen moeten zich met bloemschikken gaan bezighouden en met make-up. En de beginselen van paardrijden leren?

Vooral vrouwen houden van paardrijden

Vorig jaar mocht ik als fotograaf Anky van Grunsven fotograferen voor een tijdschrift voor en door ondernemende vrouwen. Waarom zien we hier zo weinig mannen in de manege, werd gevraagd. Ja, zei ze, paardrijden is nu eenmaal een sport die vooral door vrouwen wordt beoefend. Vrouwen zijn dol op paardrijden.

Ik denk dat de ondernemende vrouwen uit de regio Breda niet blij zijn met een bloemschikcursus. Zelf ben ik  in het geheel geen paardenliefhebber. Maar over wie er dus vooral thuishoren bij  Outdoor Brabant heb ik zo mijn bedenkingen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!