Anky van Grusnven

Volgens Anky is paardrijden voor vrouwen

Volgende week vindt het grootste paarden evenementen van ons land plaats, Outdoor Brabant. Landgoed De Prinsenhoeve Bij Breda wordt 5 dagen lang omgetoverd in een evenemententerrein. Vorig jaar kwamen er 50.000 bezoekers op af en het wordt elk jaar groter.

Absolute wereldtop

Op het programma staat Eventing, die is een soort van meerkamp voor de paardensport, bestaande uit dresseur, springen en cross country. De absolute wereldtop komt hier op af.  Verder staan er nog  regionale en nationale wedstrijden op het programma. Ook zal Outdoor Brabant het decor vormen voor 4 Nationale kampioenschappen.

Lifestyle-evenement

Maar Outdoor Brabant is veel meer dan paardenwedstrijden. Het is een lifestyle-evenement. Daarom leek het mij de moeite waard het in deze rubriek te melden. Het veelzijdige programma is voor jong en oud opgezet en biedt gedurende 5 dagen sport, show, entertainment en een outdoor fair.

Voor ondernemers de plaats om te zijn

Wel of niet single, maar wel een ondernemend type, dan kan Outdoor Brabant iets zijn voor jou. Namelijk vooral voor ondernemers is Outdoor Brabant steeds meer de plaats om te zijn, onder het mom dat werken en plezier kan heel goed samengaan. Maar nu komt het, waarom ik jullie wilde meenemen naar dit paarden festijn. In de volgende alinea van het artikel in BN De Stem van 18 september, dat wervend moet zijn voor Outdoor Brabant, wordt er toch een inschattingsfout gemaakt.

Bloemschikken

“Voor de kinderen is er op woensdagmiddag een gratis amusementenprogramma. En ook aan de dames is gedacht. Op donderdag 25 september is er een speciaal vrouwenprogramma, Vrouw & Zo, gepresenteerd door Mariëlle Bastiaansen”. Hier begint er al iets te jeuken. Maar nu komt het. “De dames kunnen de hele dag workshops volgen over bloemschikken, make-up, yoga en de beginselen van paardrijden.” Stel dat ik zou paardrijden, dan zou mijn paardrijbroek  hier van afzakken.

Nee, de mannen moeten werken en netwerken, met of zonder drankje. En de vrouwen, zou het kunnen dat zij ook ondernemen en werken en het voor hen ook goed zou zijn ook te netwerken, eventueel gezellig met een drankje. Nee, de vrouwen moeten zich met bloemschikken gaan bezighouden en met make-up. En de beginselen van paardrijden leren?

Vooral vrouwen houden van paardrijden

Vorig jaar mocht ik als fotograaf Anky van Grunsven fotograferen voor een tijdschrift voor en door ondernemende vrouwen. Waarom zien we hier zo weinig mannen in de manege, werd gevraagd. Ja, zei ze, paardrijden is nu eenmaal een sport die vooral door vrouwen wordt beoefend. Vrouwen zijn dol op paardrijden.

Ik denk dat de ondernemende vrouwen uit de regio Breda niet blij zijn met een bloemschikcursus. Zelf ben ik  in het geheel geen paardenliefhebber. Maar over wie er dus vooral thuishoren bij  Outdoor Brabant heb ik zo mijn bedenkingen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.