singlereizen colombia

Volg de Mol in zijn of haar voetsporen en ga op reis naar Colombia

Als je ‘Wie  is de Mol’ volgt ben je vast al verrast door de schoonheid en gastvrijheid van Colombia! Plannen om met singles naar Colombia af te reizen? Begrijpen we! Maar wat zijn nou de must sees wanneer je er naartoe op reis gaat? Wij geven je er vijf!

1# Spoedcursus Spaans

Colombia is een zeer gastvrij land waar je wordt ontvangen met open armen. Ongeacht of je nu in de bruisende straten van Cartagena wandelt of door de natuur van het Amazonegebied vaart. De bevolking is bijzonder vriendelijk en de mensen maken graag tijd voor een praatje met de toeristen. Houd wel rekening met het feit dat de lokale bevolking amper Engels spreekt; een spoedcursus Spaans is dus aan te raden.

2# Ontdek bruisend Medellín

Medellín wordt gezien als de leukste stad van Colombia, neem vooral de tijd wanneer je deze stad bezoekt. Hippe cafeetjes schieten als paddenstoelen uit de grond en de stad kent een bruisend nachtleven. Medellín heeft een duister verleden, maar de geschiedenis is daardoor erg interessant. Sporen uit de tijd van Escobar zie je nog overal terug in het fascinerende – en tegenwoordig zéér veilige – Medellín.

3# Bezoek Tayrona National Park

Gelegen aan de Caribische zee ligt het meest bekende National Park van Colombia: Tayrona National Park. Idyllische baaien omringd door kokospalmen en ongerepte jungle wisselen elkaar af in dit National Park. Het is zelfs mogelijk om midden in de natuur van Tayrona National Park te overnachten, een zeer bijzondere ervaring!

4# Waan je in koloniale sferen

We blijven nog even aan de Caribische zee, want op enkele uren rijden van Tayrona ligt de kleurrijke havenstad Cartagena. In het oude gedeelte van de stad vind je sfeervolle pleinen en vele kleurrijke straatjes vol bloemen en vrolijke mensen. Een andere koloniale en rustieke plaats is Villa de Leyva. Hier lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan; witte huisjes, balkonnetjes en grote pleinen wisselen elkaar af en zorgen voor een pittoreske uitstraling.

5# Proeven in de koffieregio

Koffie en Colombia zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De koffiebonen die vanuit Colombia worden geëxporteerd, worden overal ter wereld geroemd. De Zona Cafetera is de koffieregio waar deze bonen vandaan komen. Tevens vind je in deze regio ook de nationale boom van Colombia: de waspalm. Deze palmen kunnen tot wel zestig meter hoogte groeien en zijn daarmee de hoogste palmbomen ter wereld.

Klaar voor vertrek? Je kunt naar Colombia afreizen in een gelijkgestemde groep singles met verschillende gespecialiseerde reisorganisaties zoals Shoestring, Fox Reizen en Sawadee Reizen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!