eten grappige trucjes

Voedingsmiddelen die je seksleven een boost geven

Een gezonde dosis zelfvertrouwen doet meer voor je uitstraling dan eender welke kledingmaat of dieet en dat zegt genoeg. Aantrekkelijk zijn zit in je hoofd en dat is ook letterlijk zo. Bepaalde voedingsstoffen kunnen namelijk voor net dat tikkeltje meer zorgen en de hersenprocessen een handje helpen. Sommige van die afrodisiaca waren zelfs in de oudheid al bekend.

Uit onderzoek blijkt dat antioxidanten, neurotransmitters en fytonutriënten de krachtige endorfines in onze hersenen kunnen vrijmaken waardoor we ons sexier gaan voelen. Hoewel het natuurlijk voor iedereen verschillend is welke voedingsstoffen het beste resultaat geven, staat het vast dat de endorfines die beïnvloed worden door wat je eet een vorm van endogene morfine zijn en zo’n 25.000 keer krachtiger zijn dan farmaceutische morfine.

Dan rest je slechts de zoektocht naar welke voeding nu net de beste combinatie stoffen bevat die jouw hersenen kunnen stimuleren voor intens genot. En vaak zijn die in heel gewone ingrediënten te vinden.

1. Cacao

Cacao beïnvloedt en verhoogt de hoeveelheid dopamine, een neurotransmitter die de hartstocht en lust verhoogt. Verder zou cacao ook hoge waarden seratonine bevatten dat ervoor zorgt dat we ons ontspannen voelen. Uit onderzoek blijkt dat cacao ook de hoeveelheid oxytocine verhoogt, wat soms letterlijk vertaald de ‘vertrouwensmolecule’ genoemd wordt. Deze stof verzacht gevoelens van onzekerheid en angst. Daarnaast bevat cacao hoge concentraties fenylethylamine, een chemische stof die gelinkt wordt aan extreem genot en stimulerende middelen. Theobromines, anandamide, tryptofan en caffeïne, stoffen die ook in cacao te vinden zijn, zijn een krachtige boost voor het libido.

2. Rode pepers

Dr. Ian Stephan van de universiteit van Nottingham ontdekte dat mannen en vrouwen zich sterker tot elkaar aangetrokken voelen door de consumptie van bètacaroteen. Eender welke voeding die rijk is aan bètacaroteen is volgens Stephan een goede stimulans. Zo bijvoorbeeld wortelen, oranje paprika’s en pompoenen, maar rode pepers zouden een hogere concentratie bètacaroteen bevatten dan eender welke andere groente. Ze bevatten 63,455 mcg bètacaroteen per portie.

3. Asperges

Asperges bevatten hoge concentraties foliumzuur dat de histaminewaarden verhoogt. Uit onderzoek bij dieren is gebleken dat verhoogde histaminewaarden voor een verhoogd libido zorgen. Verder zijn asperges rijk aan vitamine E, iets dat niet alleen essentieel is voor de productie van sekshormonen, maar ook voor het stimuleren van de bloedsomloop.

4. Amandelen

Amandelen zijn rijk aan zink en zink zorgt voor een verhoogd testosterongehalte en een verhoogd spermavolume. De hoge magnesiumwaarden in amandelen doen verder dienst als kalmeringsmiddel voor de zenuwen, zodat ons lichaam zich kan ontspannen. De hoge concentraties vitamine E en F helpen de productie van hormonen te verhogen.

5. Rucola

In mediterrane culturen wordt het al eeuwen als afrodisiacum aangeprezen en het zou voor het eerst in die context zijn vernoemd tijdens de eerste eeuw voor Christus. Vandaag geloven wetenschappers dat rucola hoge concentraties antioxidanten bevat die gifstoffen helpen absorberen die anders de productie van testosteron zouden verstoren. Daarnaast bevat het ook een hoge dosis vitamine E, wat de productie van sekshormonen stimuleert.

6. Oesters

Hét afrodisacum bij uitstek en tevens ook het meest effectieve. Oesters bevatten hoge waarden omega 3 die de bloedsomloop verbeteren en ze bevatten net als amandelen hoge concentraties zink. De aanwezigheid van dopamine in oesters zorgt voor een hoger testosterongehalte en verbetert de kwaliteit van het sperma.

7. Watermeloen

Watermeloenen bevatten het antioxidant citrulline, dat de hoeveelheid stikstofmonoxide in het bloed verhoogt en de zo verantwoordelijk is voor het verwijden de bloedvaten. Uit onderzoek blijkt dat citrulline de hardheid van een erectie verhoogt en hetzelfde effect heeft als viagra.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.