alweer op vakantie

Vliegtickets boeken vanaf mobiel neemt toe

Vliegtickets boeken vanaf je mobiele telefoon? Het percentage Nederlanders dat een vlucht plande via hun smartphone nam het afgelopen jaar fiks toe. Hoewel reizigers nog steeds het liefste boeken vanaf hun computer stijgt het percentage dat hiervoor hun mobiel of tablet inzet.

Skyscanner vergeleek de verschillende data van desktops en mobiele telefoons om vast te stellen op welke apparaten mensen hun vliegtickets boeken. Van de zoekopdrachten naar vluchten in Nederland is 72 procent afkomstig van desktops, 14 procent via mobiele apparaten en nog eens 14 procent van tablets.

Trend

Hoewel reizigers nog altijd voornamelijk hun desktop gebruiken voor het zoeken naar reizen is er het afgelopen jaar een opmerkelijke verschuiving zichtbaar in zoekopdrachten via mobiele apparaten. Uit data van Skyscanner blijkt dat het percentage Nederlanders dat een smartphone gebruikt voor het plannen van een vlucht in 2014 met maar liefst 133 procent is toegenomen ten op zichte van 2013. Dit is aanzienlijk meer dan het Europese gemiddelde. Dit ligt namelijk op 113 procent.

Groei

Ook het aantal zoekopdrachten via tablets is gestegen met 17 procent terwijl het aantal boekingen via de tablet toenam met 47 procent. Wereldwijd is Azië de lijder in het aantal boekingen via de smartphone (30%), gevolgd door Europa en Amerika die net onder de 25 procent zitten. Amerika heeft met een stijging van 62% wel de grootste groei aan boekingen via een tablet.

Zondag & maandag

Het onderzoek laat ook zien wanneer mensen hun reis plannen. De meeste mobiele zoekopdrachten worden in Nederland rond 21.00 ingevoerd terwijl op maandag rond 12.00 de meeste boekingen via de desktop worden gedaan. Hieruit blijkt dat veel menen thuis zoeken en op hun werk tijdens de lunchpauze boeken. Tablet gebruiker laten een ander patroon zien. Zij zoeken het meest naar een vlucht op maandag rond 21.00 en boeken een dag later om 22.00.

Apps

Verder blijkt ook dat december en januari de maanden zijn waarin Nederlandse reizigers de meeste apps downloaden. In de maand oktober is het aantal download het laagst. Wereldwijd zijn de iOS-apps dominant (55%) tegenover 45 procent Android. Hiermee verschilt Nederland niet veel van dit globale beeld: 59% van de downloads zijn iOS-apps en 41 % Android. Wil jij op de valreep nog lekker even weg? Hier ontdek je voordelige vliegtickets! 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.