slapen als een roosje

Vliegend slapen als een roosje

De enige manier om een lange vlucht fijn door te komen is slapend! Echt comfortabel voor een slaapje is het in een vliegtuig natuurlijk niet. Urenlang in een te krappe stoel. Amper beenruimte. En waar laat je je hoofd? Er zijn wel wat tips waarmee jij als een roosje slaapt tijdens een vlucht. Want uitgerust aankomen op bestemming, dan begint je vakantie echt goed.

Vliegend slapen als een roosje

Ga je vakantie vieren aan de andere kant van de wereld? Of vlieg je heel erg vroeg of laat? Dan is het wel zo fijn als je aan boord een dutje kunt doen, zodat je enigszins fris op de plaats van bestemming aankomt.

1. Ga bij het raam zitten

Een stoel achterin en bij het raam is de beste plek als je je vlucht voornamelijk slapend wilt doorbrengen. Je hoeft voor niemand op te staan én je kunt je lekker tegen de wand aan vlijen.

2. Lenzen uit

Draag je lenzen, vergeet dan niet om ze uit te doen voordat je je ogen sluit. De droge lucht voelt vaak niet prettig aan, zeker niet als je ook nog contactlenzen draagt.

3. Neem een kussen(sloop) mee

Met een kussentje, zit je net wat comfortabeler. Je kunt tegen het raampje leunen, of voorover gaan leunen op het tafeltje. Soms krijg je een kussentje uitgereikt. Een opblaasbare neemt weinig plek in in je handbagage. Ene kunt ook een kussensloop in je tas stoppen. Door deze terplekke op te vullen maak je je eigen kussen.

4. Riem vast, in het zicht

Ben je eindelijk in dromenland, schudt de stewardess je wakker omdat er turbulentie wordt verwacht. Zorg dat je riem in het zicht ligt, zodat de stewardess dit ziet en je niet hoeft te wekken. Zodat je mooi kan verder dromen over de prins die jou komt wakker kussen als je slaapt als doornroosje.

5. Draag laagjes

Voor het opstijgen is het soms snikheet, eenmaal in de lucht hangen de ijspegels zowat aan je neus. Zeker als je het koud hebt, blijf je meestal klaarwakker. Draag daarom een comfortabele outfit van een zacht stofje, liever geen strakke spijkerbroek of knellende outfit. Kies voor meerdere laagjes, dan kun je nog eens iets uit- of weer aantrekken.

6. Warme sokken

Heb je ooit lekker geslapen met je schoenen aan? Nee toch. Verruil je schoenen liever voor een paar warme sokken zodra je je op je stoel geïnstalleerd hebt. Er bestaan zelfs speciale compressiesokken voor in het vliegtuig, die ervoor zouden zorgen dat je geen opgezette voeten en benen krijgt.

7. Slaapmasker

De buurvrouw die even uit het raam wil kijken en het luikje open schuift. De buurman die een lampje aanknipt om een boek te lezen. Draag een lekker zacht slaapmasker en jij hebt nergens last van. Een slaapmasker is bovendien een probaat middel tegen stewardessen die willen weten of je nog iets te eten of te drinken lust.

8. Oordopjes

Schrik je telkens wakker van geluiden? Zorg dan voor goede oordopjes. Sommige mensen vinden het fijn om naar rustgevende muziek te luisteren. Daarvoor is een koptelefoon die het gebrom van de motoren buitensluit ideaal.

9. Geen koffie en alcohol 

Cafeïne en alcohol verstoort je nachtrust. Neem een grote fles water mee (kopen of vullen na de controles!) zodat je genoeg te drinken hebt en goed gehydrateerd blijft in de droge vliegtuiglucht.

10. Snack voor het slapen gaan

Je wilt natuurlijk niet wakker worden van je knorrende maag. Eet voordat je gaat slapen een lichte snack. Sommige voedingsmiddelen helpen je naar dromenland. De stoffen triptofaan en serotonine zorgen dat je je wat rustiger en slaperiger gaat voelen. Ze zitten bijvoorbeeld in bananen, dadels, notenpasta, yoghurt en volkorencrackers.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.