50 plusser

Vlaanderen gaat gestaag richting miljoen singles

Vlaanderen telt steeds meer singles. De afgelopen vijftien jaar is het aantal mensen dat alleen woont met de helft gestegen. Tegen 2030 telt Vlaanderen maar liefst een miljoen vrijgezellen. Dat meldt De Tijd op basis van een voorspelling van de studiedienst van de Vlaamse regering.

Vlaanderen snel richting miljoen singles

Vandaag de dag wonen er ongeveer 849.000 mensen alleen in Vlaanderen. Tegen 2030 zal dat aantal oplopen tot 955.000 singles, zo blijkt uit de jongste bevolkingsprognose. België telt dus over een jaar of 14 maar liefst een miljoen alleenstaanden.

Scheidingen en vergrijzing

Die toename van het aantal singles is niet alleen te wijten aan de bevolkingsgroei, ook het aandeel in de Vlaamse bevolking neemt toe. Tussen 2000 en 2030 zal het aandeel alleenwonenden stijgen van 10 tot 14 procent. Scheidingen, relatiebreuken en de vergrijzing liggen voornamelijk aan de basis van deze cijfers.

Oudere singles trend

De komende jaren zal naar verwachting vooral het aantal oudere singles stijgen. Ook in Nederland zien we het aantal oudere singles toenemen. Monique Holtmaat, eigenaar van online magazine Singlessite.nl stelt; “Er zijn steeds meer alleenstaande vijftigers en zestigers. Scheidingen komen in toenemende mate voor onder koppels zodra de kinderen het huis uit zijn. Dat blijkt steeds vaker een moment om ‘voor jezelf te kiezen’. Aanbieders van datingsites, relatiebureaus en reisorganisaties zijn zich hier wel van bewust en bieden gerichte diensten aan voor deze doelgroepen. Het is een kwestie van tijd voordat dit ook zichtbaar wordt in Vlaanderen.

Alleenstaande Belg fiscaal benadeeld

De groep alleenstaanden wordt dus steeds groter. Niet alleen in Nederland maar ook in België. Toch blijft die fiscaal bij onze zuiderburen flink benadeeld, merkt De Tijd op. Zo vormen singles zonder kinderen in België nog altijd een van de zwaarst belaste groepen ter wereld.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.