gezondheid man vrouw

Vitamines die je – per leeftijd – ook echt nodig hebt

Lekker maar gezond eten, genoeg slapen in combinatie met bewegen zorgt dat we fit en gezond blijven. Maar wist je dat je lichaam verschillende vitamines nodig heeft tijdens de verschillende fases in je leven? Dit zijn ze per leeftijd! 

Voor alle dertigers
Als je zwanger probeert te raken, is het belangrijk om je inname van foliumzuur te verhogen. Dit vermindert niet alleen de kans op bepaalde aangeboren afwijkingen bij je kind, maar vermindert ook de kans op een hartaanval of beroerte voor jou. Zit je aan de anticonceptie? Dan is het misschien goed om extra zink en magnesium te nemen, sommige vormen van anticonceptie breken deze mineralen namelijk af in je lichaam.

Voor alle veertigers
Vitamine D is altijd belangrijk, maar voor veertigers nog meer. Een tekort aan vitamine D heeft rond deze tijd vaak verschillende ziektes als gevolg, bijvoorbeeld kanker, botontkalking of hart- en vaatziekten.

Voor alle vijftigers
Je lichaam heeft op deze leeftijd moeite om genoeg vitamine B12 op te nemen. Daarom kan het soms nuttig zijn multivitaminen te slikken die specifiek zijn voor vrouwen van 50 jaar en ouder. In deze supplementen zit minder ijzer en extra B12, essentieel voor het functioneren van je brein en de bloedsomloop.

Voor alle zestigers
Postmenopauze is het belangrijk om genoeg kalium binnen te krijgen om het risico op een beroerte te verminderen. Daarbij verlichten omga-3 vetzuren (visolie) de symptomen van artritis. Dus zet ook die maar op het lijstje.

Bron: Purewow

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.