Visum Turkije hier tips voor je aanvraag!

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Of op stedentrip naar Istanbul? Vergeet dan je Turkije visum niet. Hier vind je alle informatie en benodigdheden voor het aanvragen van een visum voor Turkije. TIP: hier reis je met singles naar Turkije!

Visum voor Turkije verplicht

Na een periode van afnemend toerisme, wordt Turkije weer populairder. Een stedentrip naar Istanbul staat bij menig reiziger op de bucketlist. En ook de Turkse kustplaatsen als Antalya, Marmaris en Side worden weer massaal bezocht. Ga jij binnenkort naar Turkije op vakantie? Vergeet dan je Turkije visum niet. Een visum Turkije aanvragen is sinds 1 november 2014 verplicht. Het is sinds die tijd ook niet meer mogelijk om je visum op de luchthaven te regelen, dus moet je het wel op voorhand regelen. Zonder mag je namelijk het land niet in en dat kan je reis helemaal verpesten. Hoe je het best de aanvraag voor een visum voor Turkije aanpakt, lees je hier.

Online aanvragen

Om de lange rijen bij de douane op de Turkse luchthavens te voorkomen heeft de Turkse overheid het zogenaamde elektronisch visum in het leven geroepen. Je kunt dit e-visum heel gemakkelijk thuis aanvragen. Er zijn drie manieren om je visum voor Turkije aan te vragen:

 • Een fysiek visum aanvragen via het Turkse consulaat in Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Deventer
 • Een e-visum aanvragen via de Turkse overheid
 • of via een Nederlands visumbureau

Wanneer je bij een Nederlands visumbureau je e-visum aanvraagt ontvang je het visum digitaal en wordt het altijd binnen 24 uur geleverd – ook in het weekend. Het aanvraagformulier voor het visum Turkije is helemaal in het Nederlands om de procedure zo gemakkelijk mogelijk te maken. Houd bij de aanvraag je paspoort of identiteitskaart bij de hand en zorg dat de gegevens die je invoert overeenkomen met de gegevens of je paspoort of identiteitskaart.

Prijs van het visum verhoogd

Turkije heeft onlangs de prijs van het visum flink opgeschroefd. Eerst kostte een visum ongeveer € 25 en vanaf nu is dat ongeveer € 40. Waarom de prijs van het visum precies verhoogd is, heeft de Turkse overheid niet bekend gemaakt.

Voorwaarden aanvragen visum Turkije

Voor het e-visum Turkije zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen:

 • Een e-visum voor Turkije is geldig voor toeristische en zakelijke reizen.
 • Ook voor kinderen en baby’s moet een e-visum worden aangevraagd.
 • Kinderen – ook baby’s – dienen in het bezit te zijn van hun eigen paspoort of identiteitskaart.
 • Je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Turkije.
 • Voor een ID-kaart geldt geen geldigheidstermijn van 6 maanden, deze hoeft alleen geldig te zijn voor de duur van het bezoek.
 • Als je per auto naar Turkije reist heb je ook een e-visum nodig.
 • Reis je per cruiseschip naar Turkije? Dan is het belangrijk om te weten dat je alleen een e-visum nodig hebt als je langer dan 72 uur in een Turkse plaats verblijft.

Uitzonderingen voor het e-visum

De volgende uitzonderingen gelden als je een visum voor Turkije aan wil vragen:

 • Je mag niet in dienst willen treden bij een Turkse werkgever.
 • Je mag niet studeren aan een Turkse onderwijsinstelling.
 • Archeologen die veldonderzoek uit voeren moeten een ander soort visum aanvragen.
 • Documentairemakers die in Turkije aan een productie gaan werken moeten een ander visum aanvragen.
 • Vrachtwagenchauffeurs die voor hun werk naar Turkije rijden moeten een ander visum aanvragen.

Langer naar Turkije?

Wil je langer dan 90 dagen in Turkije verblijven of ben je van plan om te gaan werken in Turkije? Dan kun je geen e-visum aanvragen. Je dient dan naar een Turks consulaat te gaan (in Nederland in Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Deventer en in België in Antwerpen). Een fysiek visum is duurder dan een e-visum en het kost je natuurlijk extra reistijd omdat je naar het consulaat moeten reizen om je visum in ontvangst te nemen. Ben je al in Turkije? Verleng in dat geval het visum vóór hij vervalt. Ga daarvoor naar de lokale politie in Turkije. Wil je er graag gaan studeren of werken, kunnen zij je ook op weg helpen.

Bron: Reishonger

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!