vergeetachtig

Vijftig is het nieuwe dertig!

Singles van vijftig jaar of ouder zijn hip hot and happening. Niet voor niets zeggen ze dat vijftig het nieuwe dertig is! In 2019 telt Nederland maar liefst zeven miljoen 50plussers. Dat is de helft van onze volwassen bevolking zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Imago 50plus singles

Dat de helft van onze bevolking vijftig jaar of ouder is zien we ook terug in het groeiend aantal singles van 50plus. De vijftiger van nu draait zijn of haar hand niet meer om voor een echtscheiding, tindert er rustig op los, gaat vol vertrouwen een nieuwe (LAT) relatie aan, verwezenlijkt zijn droom met een backpackvakantie over de Himalaya of geniet van een actieve wintersportvakantie met andere sportieve singles. Het imago van de grijzende vijftiger is gestaag aan het veranderen!

Van suf naar hip

Denk je bij uitgaan voor vijftigers en zestigers nog aan ‘suffe’ dansavondjes waarop de foxtrot wordt gedanst, dan heb je het toch mis. Dat soort dansavonden zijn er nog wel maar die worden vooral bezocht door alleenstaanden die de 65 ruim gepasseerd zijn. Het gros van de alleenstaande vijftiger doet niet langer onder voor de single dertiger. Ze gaan op Tinder, swingen erop los bij festivals, maken datingprofielen aan, spreken af voor lunches en borreldates, bezoeken speeddates en gaan samen lekker op vakantie. Vijftig is beslist het nieuwe dertig. Dat zie je ook terug in het aanbod voor singles in Nederland.

Uitgaan, daten & reizen

Waar je een jaar of tien geleden nog met een lantaarntje op zoek moest naar een datingsite voor 50plussers of een reisorganisatie die ook groepsreizen voor 50+ singles aanbood is het vandaag de dag niet meer weg te denken uit het actuele aanbod. Niet alleen zijn speciale datingsites waar vijftigers elkaar makkelijker kunnen vinden maar ook in de reiswereld realiseert men zich dat de vijftigers en zestigers zonder partner uitstekende klanten zijn als het gaat om groepsreizen en singlereizen.

Lang leve de liefde

En dat is een prima ontwikkeling. We worden allemaal steeds ouder, moeten (helaas) langer doorwerken maar hebben over het algemeen ook een betere gezondheid. Daarmee genieten we langer van het al het moois dat het leven ons te bieden heeft. Voor heel wat singles geldt dat ze graag een poosje alleen door het leven gaan, maar het liefst niet voor altijd. Vijftigers en zestigers beginnen tegenwoordig vaker aan een tweede of derde leven. Met uiteindelijk een prachtige nieuwe liefde!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.