Vijf tips voor de perfecte date

Vijf tips voor de perfecte date

Naar schatting tweeënhalf miljoen mensen in Nederland hebben geen partner. Ongeveer een derde daarvan probeert daar via een datingapp verandering in te brengen. In een aantal gevallen leidt dat tot een echte date. Tijdens zo’n eerste date probeer je elkaar wat beter te leren kennen. Het belangrijkste advies voor deze ontmoeting is: blijf jezelf! Ga jezelf niet anders voordoen, want dan komt je potentiële partner achteraf bedrogen uit en is de kans op een succesvolle relatie meteen een stuk kleiner. Hieronder vijf tips voor de perfecte eerste date.

Hou het simpel

Kennismaken is het belangrijkste doel van de eerste date. Zorg er dus voor dat je uitgebreid de gelegenheid hebt om met elkaar te praten. Dat kun je doen op een terras of in een restaurant, maar ook door gewoon een stuk met elkaar te gaan wandelen. Afspreken op een lawaaiige plek is geen goed idee, samen naar de film gaan ook niet. Dat biedt immers nauwelijks de gelegenheid om een goed gesprek te voeren.

Kleed jezelf in jouw stijl

Ook op het gebied van je kleding geldt dat je altijd zo dicht mogelijk bij jezelf moet blijven. Wat draag je als je met je eigen vriend(inn)engroep een avond gaat stappen? Heb je als man gewoonlijk sneakers aan? Doe dat dan nu ook! Kies je doorgaans voor een ander type schoen? Blijf die gewoonte trouw! Natuurlijk geldt voor vrouwen precies hetzelfde. Natuurlijk mag je gerust naar de perfecte instapper voor dames op zoek gaan, maar zorg ervoor dat je keuze altijd overeenkomt met jouw eigen stijl. Voor een gewone date hoef je ook qua kleding niet op chique te gaan, een casual kledingstijl is over het algemeen het beste.

Aandacht voor elkaar

Je kunt jezelf voorbereiden op de eerste date door nog even een blik te werpen op de schriftelijke communicatie die je in de aanloop naar deze dag hebt gevoerd. Oprechte interesse in elkaar vormt vaak de sleutel tot succes. Zoals je aandacht besteedt aan je outfit met de juiste kleurcombinatie en mooie loafers of sneakers eronder, zo besteed je bij voorkeur net zo veel aandacht aan degene die je gaat ontmoeten. Bedenk alvast wat dingen die je van je datingpartner wilt weten. Laat de ander tijdens het gesprek voldoende aan het woord en val hem of haar niet voortdurend in de rede.

Zorg ervoor dat op tijd bent

Te laat komen op je eerste date is geen goed idee, tenzij je er een zeer plausibele verklaring voor hebt. Overmacht is natuurlijk niet te voorkomen, maar bij voorkeur zorg je erover dat je wat eerder in de buurt van de afgesproken locatie bent. Je kun je beter een kwartiertje in de directe omgeving ophouden dan een kwartier te laat te komen.

Maak het niet te lang

Een eerste date is een ontmoetingsmoment vol nieuwe indrukken. Maak het dus niet te lang. Je hoeft niet je hele leven te bespreken! Een uurtje of twee samen doorbrengen is voor een eerste date een mooie richtlijn.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

Homegym starten Drie must haves!
By Redactie ·
14 februari 2024

Homegym starten? Drie must haves! 

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland 

Aantal soa’s in Nederland neemt toe moet de campagne 'Vrij Veilig' terugkomen
By danny@db-online-marketing.nl ·
23 oktober 2023

Aantal soa’s in Nederland neemt toe: moet de campagne ‘Vrij Veilig’ terugkomen?