Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
werken
27 augustus 2018

Vijf tips om sneller je draai te vinden in een nieuwe baan

Het starten van een nieuwe baan is zowel een spannende als stressvolle ervaring. Je doet niet alleen een nieuwe ervaring op, je leert ook andere collega’s kennen. Wennen aan hun persoonlijkheden is dan ook één van de grootste uitdagingen die je zal tegenkomen. Vijf tips die je in no-time doen integreren. 

Zoek een buddy

De eerste dagen in een nieuwe omgeving gaan nog wat onwennig zijn, daarom kan het geen kwaad om een mentor of buddy te zoeken die je een beetje ondersteunt. Hij of zij kan je sneller thuis doen voelen, je helpen met praktische vragen en je inlichten over het reilen en zeilen van het bedrijf. Voor wat hoort wat natuurlijk. Stel je dus hulpvaardig op en deel de werkervaring die je in een vorige baan al hebt opgedaan.

Wees vrolijk en nieuwsgierig 

Je zal misschien met een klein team samenwerken, neem dus zeker de moeite om je collega’s goed te leren kennen. Vraag zeker achter wie ze zijn en wat hen bezighoudt. Wie weet ontdek je wel een gemeenschappelijke interesse. Voor je het weet heb je er een leuke vriend of vriendin bij. Denk ook aan hoe overkomt. Met een vriendelijk gezicht en een open houding geraak je verder op de werkvloer dan gedacht.

Doe mee aan groepsactiviteiten 

Ben je eerder een verlegen type? Trek dan toch je stoute schoenen aan en ga mee naar een verjaardagsfeest of een ander sociaal evenement. Het toont dat betrokken bent en je collega’s beter wil leren kennen. Bovendien kan je zo even uitwaaien en de stress van je baan achter je laten.

Wees ruimdenkend

Elk bedrijf heeft zo zijn eigen gewoontes. Sta dus open voor alle raad die je op je eerste werkdag meekrijgt. Jouw ideeën zullen misschien niet onmiddellijk rijmen met dat van je collega’s, maar sommige dingen kan je niet veranderen. Probeer je dus ruimdenkend op te stellen.

Toon gedrevenheid 

Je bent aangenomen met een reden. Toon dus wat je waard bent en waar je kwaliteiten liggen. Je gedrevenheid en inzet zullen je integratie alleen maar bevorderen.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Wonen algemeen

gerelateerde artikelen

Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek

Maar liefst 48 procent van de werkende Nederlanders ziet op tegen...

Vertrouw jij iemand anders jouw auto toe?

Hoewel bijna 80 procent van de Nederlanders vindt dat ze goed...

Onder werktijd naar de WC: een op de vijf doet het liever niet

Maar liefst zeventien procent van de werkende Nederlanders maakt onder werktijd...

Een op zeven werkenden: ‘Minder werkplezier door baas’

Maar liefst dertien procent van de werkende Nederlanders zegt dat zijn...

Een op drie werkenden fantaseert weleens over collega

Ondanks dat een aanzienlijk gedeelte van de ondervraagden in gedachte weleens...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie

Wonen algemeen