werken

Vijf tips om sneller je draai te vinden in een nieuwe baan

Het starten van een nieuwe baan is zowel een spannende als stressvolle ervaring. Je doet niet alleen een nieuwe ervaring op, je leert ook andere collega’s kennen. Wennen aan hun persoonlijkheden is dan ook één van de grootste uitdagingen die je zal tegenkomen. Vijf tips die je in no-time doen integreren. 

Zoek een buddy

De eerste dagen in een nieuwe omgeving gaan nog wat onwennig zijn, daarom kan het geen kwaad om een mentor of buddy te zoeken die je een beetje ondersteunt. Hij of zij kan je sneller thuis doen voelen, je helpen met praktische vragen en je inlichten over het reilen en zeilen van het bedrijf. Voor wat hoort wat natuurlijk. Stel je dus hulpvaardig op en deel de werkervaring die je in een vorige baan al hebt opgedaan.

Wees vrolijk en nieuwsgierig 

Je zal misschien met een klein team samenwerken, neem dus zeker de moeite om je collega’s goed te leren kennen. Vraag zeker achter wie ze zijn en wat hen bezighoudt. Wie weet ontdek je wel een gemeenschappelijke interesse. Voor je het weet heb je er een leuke vriend of vriendin bij. Denk ook aan hoe overkomt. Met een vriendelijk gezicht en een open houding geraak je verder op de werkvloer dan gedacht.

Doe mee aan groepsactiviteiten 

Ben je eerder een verlegen type? Trek dan toch je stoute schoenen aan en ga mee naar een verjaardagsfeest of een ander sociaal evenement. Het toont dat betrokken bent en je collega’s beter wil leren kennen. Bovendien kan je zo even uitwaaien en de stress van je baan achter je laten.

Wees ruimdenkend

Elk bedrijf heeft zo zijn eigen gewoontes. Sta dus open voor alle raad die je op je eerste werkdag meekrijgt. Jouw ideeën zullen misschien niet onmiddellijk rijmen met dat van je collega’s, maar sommige dingen kan je niet veranderen. Probeer je dus ruimdenkend op te stellen.

Toon gedrevenheid 

Je bent aangenomen met een reden. Toon dus wat je waard bent en waar je kwaliteiten liggen. Je gedrevenheid en inzet zullen je integratie alleen maar bevorderen.

Bron: Metro

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.