tafelmanieren

Vijf online datingtips voor 55-plussers

Uit een recente studie is gebleken dat 55-plussers steeds vaker een beroep doen op datingsites om een nieuwe liefde te vinden.

Vijf praktische tips voor deze ‘silver surfers’

Sue Shephard (60) was vroeger model en stewardess, vandaag de dag heeft ze haar eigen poetsbedrijf. Sinds haar scheiding in 2002 is ze single, maar ze surft zeer actief op datingsites om een nieuwe partner te vinden. Aan de Britse krant The Daily Mail geeft ze enkele nuttige tips.

1. Er zijn geen honderden vissen in de zee
Eén van Sues eerste dates was met een man die ze leuk vond en waarmee het klikte. Maar omdat ze ervan uitging dat ze nog veel leuke mannen zou ontmoeten, belde ze hem niet meer terug. Iets waar ze nu spijt van heeft: ‘Er zijn niet zoveel fatsoenlijke mannen. Ik weet niet waarom, maar ik vermoed dat oudere mannen niet zo snel uit een relatie stappen, tenzij er een andere vrouw in het spel is’.

2. Vertrouw geen foto’s

Wie wat ouder wordt, zet als ‘recente foto’ vaker eentje die genomen werd in de laatste tien jaar, waardoor je date een beetje ouder kan uitvallen dan verwacht. Wees vooral op je hoede bij buitengewoon knappe profielfoto’s: als iemand te mooi lijkt om waar te zijn, zit er vaak een addertje onder het gras.

3. Schrijf niet over haardvuren

Het aantal profielen op datingsites die samen aan het haardvuur zitten, een glas rode wijn drinken of een strandwandeling maken als het toppunt van romantiek beschouwen, zijn niet te tellen. Probeer dus meer originele interesses en verwachingten neer te schrijven, zelfs al houd je best van bovenstaande dingen.

4. Kleed je netjes voor de eerste date

Elegante, vrouwelijke kleding is ideaal voor de eerste date: draag bijvoorbeeld een mooie jurk met een paar hakjes onder. Probeer je niet jonger voor te doen dan je bent en mijdt diepe decolletés en korte rokjes. Maar verberg je lichaam ook niet onder vormeloze, veel te brede kledij.

5. Overwin je slaapkamerangst

Zeker als het lang geleden is, kan het eng zijn om weer met iemand te slapen. Zorg er eerst voor dat er een beetje vertrouwen is: spreek de eerste dates niet bij je thuis af, maar op neutraal terrein. Maar komt het moment er toch aan, zet dan je angst en onzekerheid opzij: seks met iemand die je leuk vindt, kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam