ware liefde niet getrouwd

Vijf manieren om een prille relatie te verpesten

Je hebt net een leuke man aan de haak geslagen, maar toch gaat de relatie niet helemaal zoals jij het wil. Dan zijn dit vijf dingen die je zeker niet moet doen.

Deze dingen vergallen een prille relatie:

1. Bellen als je dronken bent

Na een paar glazen wijn lijkt het je plots heel duidelijk wat hij allemaal verkeerd doet. Meer zelfs, je durft dan ook je telefoon te nemen om hem dat eens goed te vertellen. Bedenk wel dat je overkomt als een waggelende bokser die de ene slag na de andere uitdeelt, maar niet precies weet waar hij moet raken. Bovendien is de kans groot dat je de volgende dag niet meer weet waarom je zo boos was.

2. Hem stalken via Facebook

Het is verleidelijk zijn doen en laten te gaan bekijken op Facebook, maar ga geen verkeerde conclusies trekken. Als hij jou niet terugbelt, maar wel zijn status verandert, betekent dat niets. Net zomin moet je je zorgen maken wanneer uit foto’s blijkt dat hij een zware nacht heeft gehad. Dwing hem ook niet te snel om zijn relatiestatus te veranderen: dat doet hij wel als hij er klaar voor is.

3. Antwoorden met ‘er is niets’.

Ook al ben je razend omdat hij je verjaardag vergeten is of niet meer weer dat je vandaag had afgesproken. Hij zal het niet van je gezicht aflezen. En wanneer jij alles opkropt, komt het er ongenuanceerd uit op het verkeerde moment (zie situatie 1).

4. Alarmerende signalen negeren

Mannen maken het zelden uit: ze kiezen ervoor om een prille relatie te laten doodbloeien. En dat doen ze door plots niet meer te bellen, bijna niet meer te sms-en en zo weinig mogelijk af te spreken. Voel je dat hij afstand neemt? Probeer dan niet koste wat het kost alles te redden, maar probeer met hem te praten en eventueel te accepteren dat jullie niet voor elkaar bestemd waren.

5. Cijfer jezelf niet weg

In een relatie zijn compromissen nodig, maar dat wil niet zeggen dat je plots je hobby moet opgeven omdat hij alleen die avond vrij is, je vrienden on hold moet zetten voor het geval hij belt en ‘s ochtends een uur vroeger moet opstaan om alvast je make-up in orde te maken en ontbijt klaar te zetten. Probeer gewoon jezelf te zijn, daar zal hij het langst mee verder moeten.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.