eerste keer seks
22 March 2019

Vijf interessante weetjes over de clitoris

De clitoris, het is een vrouwelijk lichaamsdeel dat maar al te vaak over het hoofd wordt gezien. Nu geeft 73 procent van de vrouwen aan dat clitorale stimulatie belangrijk is om een orgasme te krijgen. Tijd dus om je kennis wat bij te schaven. Wist je bijvoorbeeld dat een clitoris gemiddeld 17 centimeter meet?! 

1. Penissen en clitorissen

Mannen hebben het constant over de grootte van hun penis, maar wist je dat de gemiddelde clitoris 17 centimeter meet? Dat is ongeveer even lang als een piemel in erectie. En daar houden de gelijkenissen niet op. Door stimulatie en rond de eisprong wordt dat kleine ‘knopje’ nog groter. Begin je nu niet druk te maken over de exacte afmetingen, want die doen er, net zoals bij mannen, eigenlijk niet toe.

2. Rare kronkels

Je hebt het wellicht al door, maar het grootste deel van de clitoris zit aan de binnenkant van je lichaam. Daardoor krijg je de eigenlijke vorm nooit te zien. De Australische urologe Helen O’Connell kwam er echter achter dat de clitoris de vorm heeft van een vorkbeen. De clitoris die je ziet, is dus slechts het topje van de ijsberg.

3. Interne stimulatie

Net door die bijzondere vorm is het ook mogelijk om de clitoris van binnenuit te stimuleren. Tijdens de penetratie verandert de vagina van vorm, waardoor de achtduizend (!) zenuwuiteinden van de clitoris verschuiven en gestimuleerd worden. Heel wat mensen zweren daarom bij een orgasme door penetratie. Het is gewoon een kwestie van de juiste hoek te vinden, want het klassieke missionarisstandje doet weinig goeds voor je clitoris. Op z’n hondjes is heel wat effectiever.

4. Externe stimulatie

Als je nu denkt dat je je clitoris al heel je leven fout stimuleert (namelijk van buitenaf): geen nood. Ook externe stimulatie is een belangrijke factor om klaar te komen. Sommige vrouwen verkiezen directe stimulatie (dus echt OP het knopje), andere eronder en nog andere intern. Test gerust alle mogelijke technieken uit om te weten wat voor jou het beste werkt.

5. Ouderdom speelt geen rol

Leuk weetje: in tegenstelling tot de rest van je lichaam, wordt je clitoris nooit oud. Net als de neus blijft ze wel groeien, maar ouderdomstekenen zijn er verder niet. De clitoris van een 30-jarige en een 70-jarige vrouw zijn dus praktisch hetzelfde.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Heb je één van deze 4 sterrenbeelden? Dan ben jij een beest in bed!

Standje ‘brave missionaris’ komt niet voor in jouw seksleven. Jij houdt...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie