eerste keer seks

Vijf interessante weetjes over de clitoris

De clitoris, het is een vrouwelijk lichaamsdeel dat maar al te vaak over het hoofd wordt gezien. Nu geeft 73 procent van de vrouwen aan dat clitorale stimulatie belangrijk is om een orgasme te krijgen. Tijd dus om je kennis wat bij te schaven. Wist je bijvoorbeeld dat een clitoris gemiddeld 17 centimeter meet?! 

1. Penissen en clitorissen

Mannen hebben het constant over de grootte van hun penis, maar wist je dat de gemiddelde clitoris 17 centimeter meet? Dat is ongeveer even lang als een piemel in erectie. En daar houden de gelijkenissen niet op. Door stimulatie en rond de eisprong wordt dat kleine ‘knopje’ nog groter. Begin je nu niet druk te maken over de exacte afmetingen, want die doen er, net zoals bij mannen, eigenlijk niet toe.

2. Rare kronkels

Je hebt het wellicht al door, maar het grootste deel van de clitoris zit aan de binnenkant van je lichaam. Daardoor krijg je de eigenlijke vorm nooit te zien. De Australische urologe Helen O’Connell kwam er echter achter dat de clitoris de vorm heeft van een vorkbeen. De clitoris die je ziet, is dus slechts het topje van de ijsberg.

3. Interne stimulatie

Net door die bijzondere vorm is het ook mogelijk om de clitoris van binnenuit te stimuleren. Tijdens de penetratie verandert de vagina van vorm, waardoor de achtduizend (!) zenuwuiteinden van de clitoris verschuiven en gestimuleerd worden. Heel wat mensen zweren daarom bij een orgasme door penetratie. Het is gewoon een kwestie van de juiste hoek te vinden, want het klassieke missionarisstandje doet weinig goeds voor je clitoris. Op z’n hondjes is heel wat effectiever.

4. Externe stimulatie

Als je nu denkt dat je je clitoris al heel je leven fout stimuleert (namelijk van buitenaf): geen nood. Ook externe stimulatie is een belangrijke factor om klaar te komen. Sommige vrouwen verkiezen directe stimulatie (dus echt OP het knopje), andere eronder en nog andere intern. Test gerust alle mogelijke technieken uit om te weten wat voor jou het beste werkt.

5. Ouderdom speelt geen rol

Leuk weetje: in tegenstelling tot de rest van je lichaam, wordt je clitoris nooit oud. Net als de neus blijft ze wel groeien, maar ouderdomstekenen zijn er verder niet. De clitoris van een 30-jarige en een 70-jarige vrouw zijn dus praktisch hetzelfde.

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.