seks eerste date

Vijf goede voornemens voor je seksleven in 2013

Het wordt stilletjes aan weer tijd voor goede voornemens. Ook je seksleven mag daarbij niet uit de boot vallen. Als we seksuologen mogen geloven, hebben heel wat vrouwen best een aantal slechte gewoontes die een zware domper op het genot zijn. Met deze vijf voornemens breng je wat meer pit tussen de lakens.

Slechte gewoontes die je overboord mag gooien:

1. Alleen vrijen in het donker
Tenzij je gelogen hebt over je geslacht, heb je écht niets te verbergen tijdens het vrijen. Het is belangrijk om te ontspannen en je complexen te laten varen. Geen fan van de lamp in je kamer? Ga dan voor wat kaarslicht.

2. Je wensen niet delen
Dé manier om je zin in seks uit te roeien, is dingen te doen die je niet graag doet en passief hopen op wat verandering. Het trotse mannelijke ego dat geen suggesties zou aanvaarden, is een fabel dames. Deel daarom open met elkaar wat fijn is en wat je liever niet hebt. Wie daar geen oor naar heeft, verdient geen plaats tussen je lakens.

3. Protesteren bij complimentjes
Laten weten dat je iemand sexy en aantrekkelijk vindt, is leuk. De ontvanger van de complimentjes voelt zich er in ideale omstandigheden ook mooi en vrolijk door. Toch reageren te veel vrouwen met ongeloof en antwoorden als: “Buh, jij hebt mijn buik nog niet goed bekeken zeker?”. Feit: dit haalt alle plezier uit de daad en je partner leest tussen de lijntjes dat hij of zij zich op een of andere manier niet aangetrokken mag voelen tot jou. Niet bepaald bevorderlijk voor je seksleven.

4. Te veel focussen op penetratie
Wie niet onmiddellijk babyplannen heeft, mag zeker en vast andere vormen van intimiteit niet over het hoofd zien. (Iets dat eigenlijk ook geldt voor wie wel een kinderwens wil vervullen.) Penetratie kan intiem zijn, maar is zeker niet superieur ten opzichte van andere vormen van seks. Voel je dus vrij om de routine te doorbreken.

5. Wisselvallig zijn met veiligheid
Wie geen kinderwens en/of veel wisselende contacten heeft, hoort verantwoordelijk en consequent om te springen met anticonceptie. Zo simpel is het. Elke onbeschermde vrijpartij is er eentje te veel. Verschillende onderzoeken hebben dit jaar weer aangetoond hoe laks wordt omgesprongen met bescherming. Geef soa’s en ongewenste zwangerschappen geen kans: vrij veilig!

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.