afwijzen

Vijf dingen die mannen absoluut niet willen horen

Eerlijkheid mag dan wel gezien worden als dé sleutel tot een succesvolle relatie, af en toe eens iets voor jezelf houden, is zeker geen zonde. Wil je manliefs gevoelens een beetje sparen of gênante momenten vermijden?

Vijf zaken die je maar beter nooit tegen hem moet zeggen:

 

  • 1. “Vind je die vrouw mooi?”

We kennen het allemaal, het moment waarop er een bloedmooie vrouw voorbij wandelt die je ook zelf onweerstaanbaar aantrekkelijk vindt. Om je zelfvertrouwen niet helemaal in de grond te boren, vraag je (groen van jaloezie) aan je man of hij het een mooie vrouw vindt.

Precies met die vraag plaats je hem in een no-win-situatie. Zegt hij van niet, dan weet je dat hij liegt en barst er mogelijk een discussie los over hoe belangrijk eerlijkheid is in een relatie. Maar bevestigt hij je vraag, borrelt de jaloezie zich onvermijdelijk hoog op en zakt je zelfvertrouwen tot ver onder nul. Helemaal zinloos, het feit dat hij andere vrouwen aantrekkelijk vindt, betekent immers niet dat hij jou daarom minder mooi, lief of leuk vindt. En trouwens, er lopen ongetwijfeld ook een pak mannen rond op deze aardbol die jou ook wel bevallen…

  • 2. “De man van mijn vriendin is zo geweldig!”

Het is niet omdat jouw vriendinnen zo graag opscheppen over hun partner, dat jij je man met deze (waarschijnlijk sterk overdreven) kwaliteiten moet opzadelen. Jouw partner heeft er absoluut geen boodschap aan dat de geliefde van je vriendin naast rijk ook nog knap, succesvol en super lief is. Het enige wat je hiermee kan bereiken, is een man met een lage zelfdunk, en wie heeft daar wat aan?

Wanneer je je relatie bovendien continu vergelijkt met die van je vriendinnen wek je de indruk dat je jaloers bent en dat je het gevoel hebt dat er iets ontbreekt bij jullie. Bijgevolg krijgt je partner het idee dat hij tekortschiet, wat uiteraard funest is voor zijn ego.

  • 3. “Mijn ex hé…”

  Als er één onderwerp is dat je koste wat het kost moet vermijden dan is het wel je ex-liefde. Hoe straf de verhalen over jullie gemeenschappelijke verleden ook mogen zijn, je toekomst ligt bij je nieuwe partner. Natuurlijk beseft deze maar al te goed dat je eerdere relaties hebt gehad, maar gun hem gewoon de gedachte dat hij de enige man is die je wereld ooit op zijn kop kon zetten.

Praten over je ex-liefje doet bovendien vermoeden dat je nog niet helemaal over hem heen bent. Komt daarbij nog eens kijken dat je partner zich zorgen gaat maken dat je hem de hele tijd vergelijkt met je ex. En zoals we allemaal weten: een man met twijfels in zijn hoofd is slecht voor een relatie.

  • 4. “Help, ik ben dikker aan het worden!”

 Heeft je man posters van flinterdunne modellen in zijn kamer hangen? Hoogstwaarschijnlijk niet. Het aantal mannen dat fan is van vrouwen met uitstekende botten is immers miniem. Geloof ons, een beetje meer pak zal hem zeker niet afstoten, integendeel. En geef toe, zelfs al bevestigt je man je twijfels, je zal hem toch niet geloven. Hierdoor zal je partner zich ontzettend nutteloos voelen, en laat dat nou net datgene zijn wat hij het meeste haat.

Maar ook als je partner vindt dat je inderdaad een beetje dikker bent geworden, schiet je niets op met hem dat te zeggen. Ongetwijfeld antwoordt hij iets als “Doe er dan iets aan hé, schat”. Uiteraard weet je dat evengoed als hem. Conclusie? Je partner heeft geen oren naar het getal op je weegschaal. Bespaar je dus de moeite.

  • 5. “Alles is goed, echt”

Je zit al een hele avond met een gezicht tot op de grond en zelfs nadat je partner vraagt of alles wel goed gaat met jou, blijf je volhouden van wel, terwijl je eigenlijk tegen de muren kan oplopen. Niet doen, dames. Als hij iets gedaan of gezegd heeft waarmee je het oneens bent, zeg het hem dan gewoon. In tegenstelling tot vrouwen zijn mannen immers geen genieën in het herkennen van lichaamstaal. Verwachten dat hij uit zichzelf wel zal raden wat jou overstuur maakt, is dus compleet nutteloos.

Maar ook als je slechte gemoedstoestand niets met hem te maken heeft, breng je hem beter op de hoogte van wat je dwars zit. Zo weet hij tenminste al zeker dat hij niets fouts gedaan heeft. Bovendien geef je hem zo het gevoel dat je hem vertrouwt.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.