lichaamsgeur
10 November 2015

Vieze lichaamsgeur brengt relatie om zeep

Dat mannen niet vaak genoeg een schone onderbroek aan trekken, oogstte vorige week al veel opzien. Wanneer je niet genoeg let op hygiëne dan brengt dat ook vieze lichaamsgeuren met zich mee. Voor een relatie is dat een echte dooddoener. Daar denken mannen en vrouwen het zelfde over. Ook slordigheid, luiheid en een veeleisend karakter brengen een relatie om zeep.

Onwenselijke eigenschappen in een relatie

Wetenschappers uit de Verenigde Staten, Australië en Singapore hebben onderzoek gedaan naar breekpunten in relaties. Na zes studies waarbij meer dan 6.500 proefpersonen in de leeftijd tussen 21 en 76 jaar zijn ondervraagd, is een lijst opgesteld van onwenselijke, persoonlijke eigenschappen in potentiële partners.

Breekpunten in lange relaties zijn woede-problemen, polygamie, wantrouwen en het hebben van gezondheidsproblemen zoals een geslachtsziekte.

Bij kortstondige relaties is de volgorde wat anders. Op de eerste plaats staan  problemen met de gezondheid, gevolgd door stank, slechte hygiëne, het al getrouwd zijn van de partner en woede-problemen.

Perfecte partner niet prioriteit

Mensen die op zoek zijn naar een relatie concentreren zich vooral op het vermijden van negatieve eigenschappen en niet zozeer op positieve kwaliteiten van de nieuwe partner.

“Het ontmoeten van de perfecte partner heeft niet de grootste prioriteit, het is het vermijden van de foute partner“, legt Peter Jonason van de Universiteit van Sydney over het onderzoek. Het voorkómen van een romantische misser is volgens de onderzoeker een grote zorg voor met name vrijgezelle vrouwen en mensen in een relatie. Dit is omdat vrouwen sociaal en biologisch meer riskeren dan mannen als ze een romantische of seksuele relatie aangaan. De manier waarop vrouwen beslissingen maken is daarnaast vaak rigoureuzer om zichzelf te beschermen tegen risico’s.

Mensen met een relatie die een alternatieve partner op het oog hebben, zijn volgens de wetenschapper “nog voorzichtiger” omdat ze meer te verliezen hebben.

Keuze partner veranderd in evolutie

De uitgevoerde studie toont aan dat de kenmerken van een slechte partner zijn geëvolueerd tot opvallende en belangrijke kenmerken, zeker in de eerste fase van de relatie, aldus Jonason. Eerder onderzoek toonde volgens Jonason aan dat mannen vooral fysiek aantrekkelijke vrouwen zochten, omdat het iets zegt over gezondheid en vruchtbaarheid. Vrouwen zochten hun partners uit op sociale status.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Wonen algemeen

gerelateerde artikelen

Helft Nederlanders werkt liefst thuis tot aan vaccin

Maar liefst 53 procent van de Nederlanders die momenteel vanuit huis...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

Thuiswerken: helft in trainingsbroek, kwart in pyjama

Uitgaan zit er voorlopig nog niet in en maar liefst vier...

Onder werktijd naar de WC: een op de vijf doet het liever niet

Maar liefst zeventien procent van de werkende Nederlanders maakt onder werktijd...

Is een affaire altijd het einde van een relatie?

Misschien ben je zelf single omdat je ex-partner je bedrogen heeft...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie

 mooi & gezond algemeen