Blarney stone kiss

Vieze adem beter dan vieste plekken

Bij het lezen van het artikel De meest vieze toeristische plekjes op aarde kwam het woord hygiëne in me op. En met name de hygiëne van een single die alleen woont. Wat denk jij?  Zal ooit enige wetenschapper zich hierover gebogen hebben?  Is een single juist meer proper, zoals de Belgen zouden zeggen, of lap je sneller de regels rondom hygiëne aan je laars als je alleen op je zelf hoeft te letten.

Vieze toeristische plekken

Waarschijnlijk zullen we het antwoord nooit weten, maar mocht ik nog eens dergelijk wetenschappelijk onderzoek tegen komen dan zal ik er over berichten.  Waar ik nu wel iets over kan vertellen zijn de meest vieze toeristische plekjes op aarde. Een aantal van die plekken worden door singles met regelmaat bezocht. Ik ben benieuwd of je na  het lezen van deze opsomming, toch plekken gaat mijden of in ieder geval vaker je handen gaat wassen.

Zoenen van een steen

Volgens de legende krijgt iemand die de Blarney Stone kust de gave van grote welsprekendheid of de kunst van het vleien. De Blarney Stone in Ierland wordt jaarlijks door meer dan 400.000 toeristen gezoend. Dat is op zich al niet erg fris, maar dat Ierse grapjassen over de steen heen plassen is iets wat je liever niet weet als je het gesteente ooit hebt gezoend.  Gelukkig regent het in Ierland geregeld en is de kans groot dat de bacteriën eraf spoelen.

Te vies om aan te pakken

In de top 30 staat ook de Eiffeltoren en dan met name de trapleuningen die door duizenden mensen worden vastgepakt. Ook het Louvre in de Franse hoofdstad is niet erg schoon, overdag rennen er ratten in de tuin vretend aan het vele gedumpte restafval. Doodsbang voor ratten? Dan moet je al helemaal niet naar de Karni Mata Tempel in India. Daarnaast zijn de Londense metro’s bacteriemagneten, maar zijn ook de hendels van achtbanen in Disney World Florida even vuil.

Kauwgom op de stoep

Heb je wel eens een kauwgom onder je schoen? Dat is eigenlijk al lang geleden bedenk ik voor mezelf. We gooien het blijkbaar minder op straat, dat is goed.

Er zijn echter plaatsen waar ze muren hebben met kauwgom erop. Bijvoorbeeld in Seattle, waar een 15 meter lange muur een en al kauwgom is. Berlijn heeft een (kauwgom) muur? Nee, dat niet, maar wel een kauwgomtoren.

Schoonste steden

Weet je van jezelf dat je een propere single bent, dan zijn de schoonste steden meer geschikt voor jou. Van smetvrees zul je geen last hebben in Singapore, Reykjavik,  Adelaide, Wellington, Honolulu, Helsinki, Ottawa, Ifrane of Calgary. Deze wereldsteden zijn dit jaar uitgeroepen tot de schoonste ter wereld.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.