gratis uitgaan singles

Vier op tien werkenden verdenkt collega’s van ‘spijbelen’

Maar liefst 41 procent van de werkende Nederlanders verdenkt hun collega’s ervan weleens een dagje te spijbelen. Opvallend genoeg zijn mannen veel achterdochtiger dan vrouwen: 46 procent tegenover slechts 34 procent. Van alle ondervraagden stoort 55 procent zich aan collega’s die te laat komen en 47 procent is geen liefhebber van collega’s die te vroeg naar huis gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.108 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard.

Brabanders

Brabanders lijken de meeste waarde te hechten aan strakke werktijden. Zo ergert tweederde van hen zich aan laatkomers en krijgt 52 procent een kwaaie van collega’s die te vroeg uitklokken. “Ik hoor bij het gedeelte Brabanders dat zich hier niet aan stoort”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Daarom hanteer ik ook geen vaste begin- en eindtijd. Iedere werknemer heeft de vrijheid om ergens rond negen uur in te klokken. Als je wat later binnenkomt, ga je ook gewoon wat later weg – makkelijk zat.”

Negatieve invloed

Uit het onderzoek blijkt dat niet alleen de afwezigheid, maar ook de aanwezigheid van collega’s voor ergernissen zorgt. Zo stelt één op de acht ondervraagden dat collega’s van negatieve invloed zijn op zijn of haar productiviteit. Onder dertigers ligt dit percentage op maar liefst zeventien procent. Bij één op de tien respondenten zijn collega’s zelfs van negatieve invloed op het werkplezier. Als hoofdredenen hiervoor noemen zij voornamelijk roddelen, liegen en zwart gemaakt worden door collega’s. Maar ook het verspreiden van een vreselijke transpiratiegeur noemde een van de respondenten als de aanleiding voor het verlies van zijn werkplezier. Franke: “Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar over het algemeen zijn mijn collega’s altijd van positieve invloed geweest op zowel mijn productiviteit als werkplezier. Deze uitkomsten laten zien dat een aanzienlijk gedeelte van de Nederlandse beroepsbevolking hier helaas anders over denkt, vanwege een breed scala aan redenen.”

Goede vrienden

Ondanks bovenstaande irritatiepunten is het overgrote deel van de ondervraagden erg te spreken over hun collega’s. Zo zegt maar liefst 89 procent dat er bij hun huidige werkgever sprake is van een goed sfeer op de werkvloer. Daarnaast stelt zestig procent goed bevriend te zijn met één of meerdere collega’s. Friezen (72 procent) en Groningers (68 procent) houden er de meeste werkvrienden op na, Flevolanders (48 procent) en Utrechters (51 procent) de minste. Franke: “Als bedrijfseigenaar vind ik het ontzettend belangrijk dat alle medewerkers met elkaar door een deur kunnen. Iedere vorm van roddelen probeer ik daarom de kop in te drukken, al neem ik klachten en/of opmerkingen natuurlijk altijd serieus. Als iedereen goed met elkaar kan opschieten, zijn medewerkers ook bereid een stapje extra te zetten, voor elkaar en voor het bedrijf. Daar ben ik van overtuigd.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.