Vier op tien vrouwen heeft seks zonder plezier

Veertig procent van de Nederlandse vrouwen heeft geen plezier in seks.
Dat blijkt vrijdag uit een groot Nederlands seksonderzoek waarvoor vorig jaar ruim achtduizend mannen en vrouwen werden ondervraagd.

Kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers WPF noemt het gebrek aan plezier in seks bij vrouwen ‘zorgelijk’. Mannen blijken met 78 procent tegenover zestig procent meer te genieten van seks dan vrouwen. De belangrijkste redenen voor het gebrek aan seksplezier bij mannen zijn een vroegtijdig orgasme en erectieproblemen. Bij vrouwen worden een te droge vagina en orgasme- of opwindingsproblemen het vaakst genoemd.

Verder blijkt uit het onderzoek dat meer mensen zelden seks hebben. Ongeveer 17 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen zegt het afgelopen halfjaar geen seks te hebben gehad. In 2006 ging dat nog om 13 procent van de mannen en zestien procent van de vrouwen.

Ook opvallend zijn de cijfers over anticonceptie bij vrouwen. Het aantal vrouwen dat geen anticonceptie gebruikt steeg naar 40 procent. In 2009 was dat nog 31 procent. Van alle vruchtbare vrouwen die wel seks hebben, maar niet zwanger willen worden, gebruikt negen procent geen voorbehoedsmiddel.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?