first dates op tv

Vidate: eerste video datingapp van Nederlandse bodem

De eerste volledige video datingapp, Vidate, is vanaf vandaag beschikbaar in de App- en Play Store. Deze gratis applicatie zet bewerkte foto’s en nepprofielen buitenspel, waardoor singles weer eerlijk en efficiënt kunnen daten. Vidate toont gebruikers alleen advertenties van lokale ondernemers, om hen in coronatijd te ondersteunen.

De gratis app onderscheidt zich van andere datingapps doordat alle contactmomenten via video plaatsvinden. “Hierdoor heb je veel sneller echt contact met elkaar en kun je beter beoordelen wie je voor je hebt”, vertelt Janet van Zelderen, bedenker en oprichter van Vidate. “Uit eigen ervaring weet ik hoe vervelend het is om urenlang te swipen, om er vervolgens na een oppervlakkig chatgesprek achter te komen dat het een ander persoon is dan de foto’s deden vermoeden.”

Waar het bij de gemiddelde datingapp 38 uur duurt voordat er echt contact gemaakt wordt, pakt Vidate het anders aan. Zo bevat een persoonlijk profiel één voorstelvideo van twintig seconden en duurt een eerste videodate vijf minuten. Als dit een succes is, volgt een online date van een halfuur. Mochten beide partijen elkaar daarna nog steeds zien zitten, kunnen zij telefoonnummers uitwisselen.

Ongefilterd en eerlijk

Video als basis versnelt niet alleen het daten, het wordt er ook veiliger en eerlijker van. Bovendien bevat de applicatie bewust geen filtermogelijkheden waardoor catfishers tot de verleden tijd behoren. Van Zelderen: “Met de opkomst van social media is het veel gemakkelijker geworden om je online anders voor te doen. En dat is jammer, want mensen zijn in het echt veel leuker. In onze applicatie is dan ook geen ruimte voor nepprofielen of zwaar bewerkte foto’s. Je hebt twintig seconden om jezelf zo puur mogelijk te laten zien. Dit vraagt natuurlijk om lef en creativiteit. Maar als het werkt, is het ijs meteen gebroken. Zo wordt daten weer zoals het hoort te zijn: eerlijk en spannend.”

Persoonlijk

Behalve op afstand, leeftijd, en geslacht, matcht Vidate ook op basis van persoonlijkheid en interesses. Het persoonlijke aspect komt ook terug in de advertenties. Zo toont de applicatie alleen advertenties van lokale ondernemers aan haar gebruikers. Van Zelderen: “Wij vinden het belangrijk dat singles gratis en snel hun potentiële partner kunnen ontmoeten. Daarbij willen we ze niet vervelen met irrelevante reclame, maar tonen we alleen advertenties van bijvoorbeeld horecazaken uit de buurt. Op die manier proberen we ook hen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken.”

Over Vidate

Vidate is de enige datingapp die volledig bestaat uit video. In de van oorsprong Nederlandse app beoordelen vrijgezellen elkaar op basis van een onbewerkt profielfilmpje van maximaal 20 seconden. Behalve leeftijds-, afstands- en geslachtsvoorkeur vullen de singles ook een aantal interesses die zij belangrijk vinden in. Zo wordt daten weer eerlijk én efficiënt. Voor meer informatie, bekijk de website.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.