first dates op tv

Vidate: eerste video datingapp van Nederlandse bodem

De eerste volledige video datingapp, Vidate, is vanaf vandaag beschikbaar in de App- en Play Store. Deze gratis applicatie zet bewerkte foto’s en nepprofielen buitenspel, waardoor singles weer eerlijk en efficiënt kunnen daten. Vidate toont gebruikers alleen advertenties van lokale ondernemers, om hen in coronatijd te ondersteunen.

De gratis app onderscheidt zich van andere datingapps doordat alle contactmomenten via video plaatsvinden. “Hierdoor heb je veel sneller echt contact met elkaar en kun je beter beoordelen wie je voor je hebt”, vertelt Janet van Zelderen, bedenker en oprichter van Vidate. “Uit eigen ervaring weet ik hoe vervelend het is om urenlang te swipen, om er vervolgens na een oppervlakkig chatgesprek achter te komen dat het een ander persoon is dan de foto’s deden vermoeden.”

Waar het bij de gemiddelde datingapp 38 uur duurt voordat er echt contact gemaakt wordt, pakt Vidate het anders aan. Zo bevat een persoonlijk profiel één voorstelvideo van twintig seconden en duurt een eerste videodate vijf minuten. Als dit een succes is, volgt een online date van een halfuur. Mochten beide partijen elkaar daarna nog steeds zien zitten, kunnen zij telefoonnummers uitwisselen.

Ongefilterd en eerlijk

Video als basis versnelt niet alleen het daten, het wordt er ook veiliger en eerlijker van. Bovendien bevat de applicatie bewust geen filtermogelijkheden waardoor catfishers tot de verleden tijd behoren. Van Zelderen: “Met de opkomst van social media is het veel gemakkelijker geworden om je online anders voor te doen. En dat is jammer, want mensen zijn in het echt veel leuker. In onze applicatie is dan ook geen ruimte voor nepprofielen of zwaar bewerkte foto’s. Je hebt twintig seconden om jezelf zo puur mogelijk te laten zien. Dit vraagt natuurlijk om lef en creativiteit. Maar als het werkt, is het ijs meteen gebroken. Zo wordt daten weer zoals het hoort te zijn: eerlijk en spannend.”

Persoonlijk

Behalve op afstand, leeftijd, en geslacht, matcht Vidate ook op basis van persoonlijkheid en interesses. Het persoonlijke aspect komt ook terug in de advertenties. Zo toont de applicatie alleen advertenties van lokale ondernemers aan haar gebruikers. Van Zelderen: “Wij vinden het belangrijk dat singles gratis en snel hun potentiële partner kunnen ontmoeten. Daarbij willen we ze niet vervelen met irrelevante reclame, maar tonen we alleen advertenties van bijvoorbeeld horecazaken uit de buurt. Op die manier proberen we ook hen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken.”

Over Vidate

Vidate is de enige datingapp die volledig bestaat uit video. In de van oorsprong Nederlandse app beoordelen vrijgezellen elkaar op basis van een onbewerkt profielfilmpje van maximaal 20 seconden. Behalve leeftijds-, afstands- en geslachtsvoorkeur vullen de singles ook een aantal interesses die zij belangrijk vinden in. Zo wordt daten weer eerlijk én efficiënt. Voor meer informatie, bekijk de website.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen