reizen naar afrika

Verwonder en beleef Tanzania met deze 10 hoogtepunten

Woorden schieten tekort voor Tanzania als het gaat om de natuur en dieren. Van de hoogste berg tot het diepste meer en de meeste wilde dieren per vierkante meter. Om je een beter idee te geven, hierbij een top 10 van natuur hoogtepunten die het grootste land van Oost-Afrika bezit. Check de plekken in Tanzania waar moeder natuur haar kracht en schoonheid toont.

Samen met singles naar het wonderschone Tanzania: dat kan met onder meer ShoestringSawadee Fox Reizen

Natuur in Tanzania: 10 hoogtepunten

Tanzania is een reisbestemming met veel natuurlijke hoogtepunten. De bergen, savannes, meren, kraters, stranden en het dierenrijk: alles is er groter, dieper, mooier en indrukwekkender. Laat je verwonderen door deze top 10 van natuur hoogtepunten die Tanzania bezit.

#1 Grote trek gnoes

De jaarlijkse trek van miljoenen gnoes en zebra’s in Serengeti Nationaal Park is de grootste migratie van landzoogdieren op aarde.

#2 Ngorongoro Krater

De Ngorongoro Krater is de grootste ingestorte vulkaankrater op de wereld. De krater is de grootste, nog in tact zijnde caldera ter wereld, met een doorsnede van ongeveer 20 kilometer.

#3 Kilimanjaro berg

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika (5.895 meter) en de grootste vrijstaande berg ter wereld. De beklimming naar de top van de Kilimanjaro, Uhuru Peak, is relatief gemakkelijk.

#4 Natronmeer

Lake Natron is een van de meest giftige meren op deze planeet. De hoge temperatuur en concentratie soda in dit meer is dodelijk voor de meeste dieren, uitgezonderd flamingo’s. Hiermee is het Natronmeer ook meteen de belangrijkste broedplek voor flamingo’s in Afrika.

#5 Saadani Nationaal Park

Saadani Nationaal Park is het enige wildpark in oost-Afrika dat grenst aan de Indische Oceaan. Savanne en mangrovebos lopen over in hagelwitte zandstranden, waardoor je een game drive (safari) kunt combineren met een duik in de azuurblauwe oceaan.

#6 Tanganyikameer

Lake Tanganyika is Afrika’s diepste meer (1.436 meter diep). De reden voor deze enorme diepte is dat het meer in de Great Rift Vallei ligt. Het Tanganyikameer telt ongeveer 250 vissoorten die leven in de bovenste waterlagen (tot 200 meter diepte) – daaronder is geen leven mogelijk door het gebrek aan zuurstof.

#7 Victoriameer

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika met een oppervlakte van zo’n 69.000 km2. Hiermee is het Victoriameer ongeveer even groot als Nederland en België samen.

#8 Concentratie dieren

Tanzania heeft ’s werelds grootste concentratie dieren per vierkante kilometer. Ongeveer 20% van alle grote Afrikaanse zoogdieren is te vinden in dit land, terwijl Tanzania slechts 3% van Afrika beslaat.

#9 Selous Game Reserve

Selous Game Reserve, in het zuiden van Tanzania, is het grootste wildreservaat in Afrika (groter dan Nederland). Bijna één derde van Tanzania bestaat uit nationale parken en wildreservaten, wat een ongekend hoog percentage is.

#10 Ol Doinyo Lengai

De vulkaan Ol Doinyo Lengai (Berg van God) is de enige vulkaan ter wereld die carbonatiet spuwt. Deze lava is vloeibaarder, minder heet en heeft een andere kleur (zwart) dan gewone lava (rood).

 

Bron Reishonger

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!