lichtje

Verwen je kersverse partner met een fijne massage

Het geven van een goede massage is een van die dingen die technisch gezien gemakkelijk is om te doen: smeer wat massageolie op een man, wrijf zijn lichaam op een manier die goed voelt, voila. Maar als je bezig bent, denk je waarschijnlijk meer in de trant van: “Eh, voelt dit goed? Hieronder geven we tips voor het geven van een massage, van top tot teen.

Kom in de stemming
De verlichting moet redelijk laag zijn (zo mogelijk met kaarsen verlicht!) En een beetje rustige, zachte muziek helpt de juiste sfeer te creëren. Uiteraard moeten het reflecteren wat jij en je partner zal helpen ontspannen, omdat de smaak van iedereen anders is. Laat je partner comfortabel op zijn buik gaan liggen, met zijn armen recht naar achteren of naar voren gebogen wat comfortabel voelt.

Vraag voordat je begint
Net als bij een professionele masseur moet je je afvragen of er een gebied in het lichaam van je partner is dat in het bijzonder de aandacht verdient of gevoelig is. Nee, we hebben het niet over seksuele handelingen (massages brengen toch wat plagerijen met zich mee). Het is goed om dit te vragen, zelfs als je zeker bent van je massage vaardigheden, omdat elk lichaam anders is.

Ga bovenop
De sleutel hiervan is om je partner te laten ontspannen en hem dan weer in de stemming te brengen.
Ga op zijn rug zitten en begin met het opwarmen van je handen. Wrijf ze samen en plaats dan vier vingers aan elke kant van de basis van zijn nek. Begin in cirkels te masseren, en beweeg dan naar beneden van de nek en ga terug naar de haarlijn. Sommige mensen vinden het leuk om nagels door hun haar te laten woelen en sommigen vinden zelfs lichte vingertoppen ongemakkelijk, dus kijk of hij helemaal gespannen is. Terwijl je op en neer gaat in de nek, begin je naar beneden te gaan met de schouders te masseren.

Schouders en armen
Hier kun je een veel sterkere aanraking gebruiken, door je vingers en handpalmen te gebruiken om in de spieren van zijn nek en schouders te komen. Dit is het soort massage dat je waarschijnlijk het meeste kent, maar langzamer aan doen kan het veel sensueler maken dan een halfslachtige wrijving als je te lang achter een computer zit. Neem beide handen en werk op één schouder tegelijk, en ga naar beneden naar de bovenarm.

Wervelkolom
Stel je een varenblad voor dat over de ruggengraat ligt. Terwijl je met je vlakke handen masseert, gebruik je je duim en het vlezige gedeelte aan de basis als een bron van kracht. Volg de spieren terwijl ze verspreiden op de rug, naar boven en naar buiten. Om de huid strak te houden en gemakkelijker om je handen erover te laten lopen, probeer je deze methode: plaats je rechterhand plat en loodrecht op de linkerkant van de wervelkolom, duw omhoog en omlaag in een achterwaartse ‘j’-beweging, terwijl je recht omhoog langs de ruggengraat gaat met je linkerhand net achter.

Onderrug
Plaats je handpalmen plat op zijn rug, met je duimen aan beide kanten van de wervelkolom. Als je je vier vingers als anker gebruikt, kun je je duimen gebruiken om kleine cirkels aan weerszijden van de ruggengraat te maken, op en neer langs de onderrug. Je kunt je handen laten afdwalen voor een plagerij en dan weer naar boven, en steeds lager en lager elke keer dat je terugkeert. Omdat dit deel van de rug vleziger is dan het andere deel van de rug, kan het toevoegen van meer massageolie het gemakkelijker maken om langzaam te masseren.

Wissel
Alleen omdat dit een sensuele massage is, wil dat nog niet zeggen dat je de snelheid langzaam moet houden. Je kunt de druk en het tempo veranderen om te zorgen dat hij verlangt naar je aanraking. Experimenteer met het spelen van de temperatuur door over te schakelen van hete massageolie naar ijs en terug.

Wordt Kinky
Nogmaals, niet omdat we het een ‘sensuele massage’ noemen, betekent het dat je niet kinky kan zijn. Je kunt experimenteren met rollenspellen door je voor te doen als de masseuse die bereid is om een ​​’happy end’ te geven, of om wat BDSM-accessoires toe te voegen. Je kunt je partner gek maken door hem in bedwang te houden tijdens de massage, of hem blinddoeken zodat hij niet weten wat er gaat komen.

Geniet van een andere sfeer
Een goede manier om de sensatie te wisselen (en je handen een pauze te geven) is de toevoeging van een persoonlijke stimulator. Als je een kleine, handzame vibrator gebruikt, kun je de stimulator gebruiken als een verlengstuk van je hand en kun je op tijd bewegen naar het vibratiepatroon van je keuze.

Je hoeft niet als masseuse te zijn opgeleid om je partner een sensuele en ontspannende ervaring te bieden. Massages zijn geen stapsgewijze procedure. Laat de reacties van je partner bepalen waar je handen heen gaan. Houd rekening met de gebieden waarop hij het meest reageert, en plaag. Het draait allemaal om het verkennen van zijn lichaam en leren wat hij leuk vindt en waar hij van houdt.

Bron Womenonline

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.