alleen en gelukkig

Vervelende vragen voor hotelpersoneel

Hotelpersoneel moet ervoor zorgen dat alles naar wens is. Daar doen ze hun uiterste best voor. Toch kan het voorkomen dat je ontevreden bent en dan mag je natuurlijk vragen stellen. Maar onnodige vragen kun je beter achterwege laten om irritaties te voorkomen.

Vragen staat vrij

Ben jij een fervent hotelganger? Dan kun jij voor je verder leest voor je zelf eens moeten overdenken wat voor soort vragen jij doorgaans stelt aan hotelpersoneel. Zijn dat nuttige vragen? Gaat het hotelpersoneel er harder door lopen? Gaan ze je doorgaans vriendelijker bejegenen na het stellen van een vraag of juist niet? Jij bent de klant en de klant is koning. Maar hoe ervaart het hotelpersoneel al die vragen van jou en van de andere vakantiegangers?

Vijf vervelendste vragen

Een aantal hotelmedewerkers is gevraagd wat zij als de vervelendste vragen ervaren die ze ooit hebben gehad. De volgende vijf vragen worden vaak gesteld en zorgen voor de meeste irritaties. En je hoeft niet heel intelligent te zijn om aan te voelen waarom deze vragen irritant gevonden worden.

1. Kan ik later uitchecken?

De tijd waarop je moet uitchecken staat duidelijk aangegeven in een reservering. De kamer moet namelijk worden schoongemaakt en in orde zijn voor de volgende gasten. Als je dit begrijpt, zul je deze vraag alleen stellen als het echt niet anders kan. Je had ook een dag langer kunnen reserveren.

2. Wanneer stopt het met regenen?

Ja, echt waar. Het komt voor dat gasten aan een hotelmedewerker vragen wanneer het stopt met regenen! Maar hotelmedewerkers zijn geen meteorologen, dus zij kunnen het weer helaas niet voorspellen.

3. Kan ik een kingsize bed krijgen?

Dit is meer een vraag die je aan jezelf moet stellen tijdens het boeken van je kamer. Toen had je waarschijnlijk de keuze tussen een standaard of kingsize bed. Zie je het al gebeuren dat een hotelmedewerker zomaar even je bed kan vervangen door een grotere?

4. Waarom moet ik betalen voor wifi?

Soms moet je in een hotel betalen voor wifi. Het is zeer waarschijnlijk dat dit staat aangegeven in de kleine lettertjes van je reservering. Vraag er pas naar als je hier niets over kunt terugvinden in je reserveringsdocumenten.

5. Hoe kan 18plus-film op de rekening staan?

Het is onwaarschijnlijk dat er ‘zomaar’ iets op je rekening staat waar je geen gebruik van hebt gemaakt. Een hotelmedewerker kan het natuurlijk voor je nakijken, maar misschien heb je per ongeluk toch dat kanaal geactiveerd. Je onnozeler voorhouden dan je bent, dat is pas echt onnozel. Heb je zo’n film gekeken, dan betaal je daar simpel weg voor. Sta zelf in voor alle mogelijke gevolgen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.