bankpas partner geven

Vertrouw jij je pinpas toe aan je nieuwe lief?

Wanneer je single bent, dan dop je financieel je eigen boontjes. Maar wat als je hoteldebotel verliefd wordt en binnen de kortste keren samenwoont? Zou jij je pinpas dan toevertrouwen aan je nieuwe lief? Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 95 procent van alle gehuwde of samenwonende Nederlanders hun pinpas zonder blikken of blozen aan hun partner meegeeft.

Opnieuw vertrouwen in elkaar

Verliefd, verloofd, getrouwd was het vroeger. Wanneer singles vandaag de dag zich opnieuw settelen gaan ze doorgaans samenwonen. Na een mislukte relatie opnieuw vertrouwen krijgen in de liefde, relatie en een toekomst samen is niet altijd eenvoudig maar de meeste mensen durven het met de juiste persoon op een gegeven moment wel weer aan. Is de relatie eenmaal verstevigd en geworteld, dan zit het wel goed met het vertrouwen bij de koppels. Dat blijkt uit onderzoek dat Novio Research in opdracht van financieringsmaatschappij Findio onder 765 Nederlanders in verschillende leeftijdscategorieën heeft laten uitvoeren.

Pinpas meegeven

Van de samenwonende of gehuwde Nederlanders geeft ruim de helft (51,7%) toe dat ze zelf het meeste geld uitgeven in hun huishouden. Bijna een derde (31,2%) zegt dat zijn partner het meeste geld uitgeeft. Toch durven we onze pinpas met een gerust hart mee te geven. Slechts 4,6% van de samenwonende of gehuwde respondenten durft zijn pinpas niet mee te geven aan zijn partner. Het vertrouwen in onze partner lijkt met de jaren te groeien. Dat biedt hoop voor singles én kersverse koppels met de nodige reserves!

Gezamenlijke of aparte bankrekening?

Bijna de helft (44,9%) van de samenwonende of gehuwde respondenten heeft samen één rekening waarop alles binnenkomt, en geen eigen lopende rekening meer. Hoe ouder we zijn, hoe populairder de gezamenlijke rekening is waar alles op één hoop komt. Daardoor worden bij het merendeel (42%) de woonlasten evenredig naar het inkomen verdeeld. Ieder de helft betalen blijkt slechts bij 14,2% van de samenwonende of gehuwde Nederlanders de populairste verdeling.

Wil je meer weten over de uitkomsten van het onderzoek van Findio, neem je hier een kijkje! 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!