auto rijden

Vertrouw jij iemand anders jouw auto toe?

Hoewel bijna 80 procent van de Nederlanders vindt dat ze goed rijden (78,8%), hebben de meeste automobilisten minder vertrouwen in de rijkunsten van anderen. Uit onderzoek  van Autoverzekering.nl blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Nederlanders (55,6%) zijn auto het liefst aan niemand uitleent. Als het dan toch moet, zijn collega’s en vrienden de minst geliefde keuzes.

Eén op vijf jonge bestuurders reed schade in geleende auto

Dat men zijn bedenkingen heeft over het uitlenen van zijn of haar auto, lijkt terecht. Van de ondervraagden heeft 14,3 procent schade gereden in andermans voertuig. Vooral het uitlenen van je auto aan jonge bestuurders tussen 18 en 34 is niet geheel zonder risico, zo blijkt: 1 op de 5 heeft een geleende auto weleens beschadigd teruggebracht. Daarnaast is de kans aanwezig dat ze deze schade niet melden: 1 op de 10 van de bestuurders onder de 34 geeft aan de beschadigingen die ze veroorzaakten aan andermans auto niet altijd gemeld te hebben bij de eigenaar. Dit is twee keer zo vaak als het Nederlands gemiddelde.

Schade na uitlenen

Frederik van der Veen, CEO bij Autoverzekering.nl, licht toe: “Er is vaak onduidelijkheid over de mate waarin je auto verzekerd is tegen schade als je hem uitleent aan anderen. Je verzekering sluit je af voor de auto. Iedereen – met een rijbewijs – kan er dus gewoon in rijden. Je kan de schade die een ander in jouw auto heeft gereden dus gewoon claimen bij je verzekeraar. Jouw aantal schadevrije jaren daalt echter wel als je een claim indient, waardoor je premie stijgt. We raden daarom aan om altijd goede afspraken te maken over wat je doet als een ander schade rijdt in jouw auto.”

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?