auto rijden

Vertrouw jij iemand anders jouw auto toe?

Hoewel bijna 80 procent van de Nederlanders vindt dat ze goed rijden (78,8%), hebben de meeste automobilisten minder vertrouwen in de rijkunsten van anderen. Uit onderzoek  van Autoverzekering.nl blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Nederlanders (55,6%) zijn auto het liefst aan niemand uitleent. Als het dan toch moet, zijn collega’s en vrienden de minst geliefde keuzes.

Eén op vijf jonge bestuurders reed schade in geleende auto

Dat men zijn bedenkingen heeft over het uitlenen van zijn of haar auto, lijkt terecht. Van de ondervraagden heeft 14,3 procent schade gereden in andermans voertuig. Vooral het uitlenen van je auto aan jonge bestuurders tussen 18 en 34 is niet geheel zonder risico, zo blijkt: 1 op de 5 heeft een geleende auto weleens beschadigd teruggebracht. Daarnaast is de kans aanwezig dat ze deze schade niet melden: 1 op de 10 van de bestuurders onder de 34 geeft aan de beschadigingen die ze veroorzaakten aan andermans auto niet altijd gemeld te hebben bij de eigenaar. Dit is twee keer zo vaak als het Nederlands gemiddelde.

Schade na uitlenen

Frederik van der Veen, CEO bij Autoverzekering.nl, licht toe: “Er is vaak onduidelijkheid over de mate waarin je auto verzekerd is tegen schade als je hem uitleent aan anderen. Je verzekering sluit je af voor de auto. Iedereen – met een rijbewijs – kan er dus gewoon in rijden. Je kan de schade die een ander in jouw auto heeft gereden dus gewoon claimen bij je verzekeraar. Jouw aantal schadevrije jaren daalt echter wel als je een claim indient, waardoor je premie stijgt. We raden daarom aan om altijd goede afspraken te maken over wat je doet als een ander schade rijdt in jouw auto.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!