verslaap je leven niet

Verslaap je leven niet

Er zijn veel mensen die niet goed kunnen slapen, of althans denken dat ze te weinig slapen. Maar meer uren slapen dan goed voor je is, is zeker niet nodig. Je leven is voorbij voordat je er erg in hebt. Dus zorg goed voor jezelf maar verslaap je leven niet.

Geen extra voer om te piekeren

Er zijn mensen die zichzelf een slaapprobleem aanpraten omdat ze denken te weinig uren slaap te pakken. Accepteren dat je een probleempje hebt, maar weten dat je toch ook slaapt, zorgt al voor een belangrijke stap naar de oplossing. Iedereen wordt wel eens wakker in de nacht, maar slapen, ook al in het onderbroken, doe je echt wel. Vlak voordat je gaat slapen moet je zorgen dat je hersenen geen extra voer krijgen om over te gaan piekeren. Ben jij ook zo iemand die in bed gaat liggen nadenken wat je de volgende dag allemaal nog moet doen en wat je niet moet vergeten? Dit los je op door voordat je in bed stapt al een to do lijstje gemaakt te hebben.

Gewoon lekker rusten

In bed liggen en aan niks denken lijkt moeilijk. Maar probeer het gewoon eens. Richt je aandacht dan op hoe fijn je ligt of hoe lekker je vers gewassen dekbedovertrek ruikt. Denk aan leuke dingen. Je moet je niet meteen druk maken als je niet in slaap valt. Geniet dan gewoon van de rust in je slaapkamer en besef dat lekker op bed liggen en niets anders moeten dan liggen, ook heilzaam is. Moet het voor jou in de nacht echt donker zijn, dan moet je die omstandigheden maken. Donkere lichtwerende gordijnen of zelfs eventueel een slaapmasker kunnen ieder lichtpuntje weren. Ook kun je vooraf gaand aan je slaap contact met licht vermijden of minimaliseren. Door licht worden je hersenen geactiveerd en blijf je alert, wat de slaap pakken lastiger maakt.

Slaapritme dat jou past

Het is niet voor niks dat bij kinderen vaak aan een slaapritme wordt vastgehouden. Dat is echt niet alleen bedoeld om de ouders te ontzien. Bedenk voor jouzelf een passend slaapritme. Jouw hersenen kunnen zich dan alvast instellen op het komende slapen gaan. Wakker worden op een vast tijdstip past daar ook goed bij. De dag goed beginnen is met lichaamsbeweging en het liefst in helder daglicht. Dat heeft een positiever effect dan sporten in de avond. Oefeningen om te ontspannen zijn voor de avond natuurlijk niet verkeerd.

Verslaap je leven niet

Lekker slapen doe je makkelijk wanneer je lekker moe en voldaan bent van een dagje hard werken.  En wat is er mis mee er voor te zorgen dat je heerlijk moe bent van een avondje stappen? Het leven is niet alleen maar slapen. Verslaap je leven niet. Doe leuke dingen. Dan stap je in de avond mogelijk iets later je bed in, maar dan ben je blij en voldaan en dan val je met een glimlach om je mond in slaap. Heerlijk toch. Geniet van het leven, slapen kun je heel je leven nog.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.