Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
glimlach Maxima
3 oktober 2014

Versier een single met een glimlach

Vandaag, vrijdag 3 oktober, is het de internationale dag van de glimlach: de World Smile Day. Om deze dag te vieren heeft eDarling een onderzoek uitgevoerd over de glimlach als versiertruc. Zij kwamen tot de 5 redenen waarom slechts een glimlach het leven van een single een boost kan geven. De redenen zijn zelfs wetenschappelijk onderbouwd.

Glimlach als versiertruc

Gimme gimme, gimme just a little smile. That’s all I asked of you. Is that to much? Nee, het geven van een glimlach is zeker niet te veel gevraagd. En al helemaal niet te veel om te geven. Een glimlach is soms het enige wat nodig is om iemands dag op te vrolijken. Denk maar aan de glimlach van een kind, die je stil doet staan bij kleine vrolijke momenten. Of de glimlach van Maxima, waarmee zij mensen kan betoveren. Als je wat ouder wordt kun je jouw glimlach ook anders gaan inzetten, namelijk in het leggen van contact. In samenwerking met relatiepsychologe Sam Owen, heeft eDarling onderzoek gedaan naar de glimlach. Zij doen uit de doeken waarom een glimlach het belangrijkste wapen is in de kunst van het verleiden. Een lesje hoe versier ik een single met mijn glimlach.

1. Flirten wordt een makkie

Een kleine glimlach kan grote veranderingen teweeg brengen. Uit onderzoek blijkt dat glimlachen de stress vermindert. Daarnaast stimuleert het onze gevoelens van geluk omdat het psychologische veranderingen initieert zoals een verlaagde hartslag en het aanmaken van endorfine en serotonine. We kunnen deze veranderingen zelf ‘faken’. Door te lachen vertellen we aan onze hersenen dat we blij zijn, zelfs als we gestrest en nerveus zijn!

Doordat onze geest associaties maakt met verschillende lichaamshoudingen en gezichtsuitdrukkingen, kunnen we bepaalde emoties terugroepen door simpelweg de lichaamstaal te imiteren die onze hersenen associëren met deze emotie. Door het gebruik van een glimlach zul je jezelf blijer te voelen en zul je beter in staat zijn om een goed gesprek te voeren. Als dit je eerst indruk is bij je date, dan is er in ieder geval al meer charme. Voor lange termijn is dit geen oplossing. Maar een glimlachje hier en daar geeft je meer zelfvertrouwen, verlaagt je stressniveau en zal je algemene feel good factor doen stijgen. Dat flirt iets meer ontspannen.

2. Make-up niet nodig

Gestrest over je make-up op je eerste date? Misschien wordt het tijd om voor de puur natuur look te gaan. Uit recent onderzoek is gebleken dat bijna 70% van de mensen iemand met een  glimlachend puurgezicht mooier vinden dan iemand met een laag make-up zonder lach.  Durf je de make-up niet helemaal achterwege te laten, doe dan gewoon een beetje, maar vooral blijven glimlachen. Het laten zien dat je geen make-up nodig hebt, maakt dat je zelfverzekerd bent en eerlijk oogt. Mensen krijgen wat ze zien. 

3. Positieve en vriendelijke uitstraling

Als we oprecht naar iemand lachen, brengen we wat over. Een glimlach kan betekenen dat we open, vriendelijk, gastvrij, optimistisch en hartelijk zijn. Dit zijn aantrekkelijke en stimulerende karaktertrekken. Stimulerend omdat ze invloed kunnen hebben op hoe een ander persoon zich voelt. De ander kan zich welkom, veilig en bijvoorbeeld gelukkiger voelen. Bovendien, als we met iemand communiceren die lacht, is ons brein geneigd om de glimlach te imiteren. Door de imitatie voelen we ons blijer en meer ontspannen. Een connectie maken met iemand gaat het best als die ander zich blij en ontspannen voelt! Wanneer jij in staat bent mensen altijd een blij en ontspannen gevoel te geven, dan associeren hun hersenen die positieve gevoelens met jou.

4. Betrouwbaarheid straal je uit

Als een van de belangrijkste kwaliteiten in een partner komt altijd het woord vertrouwen naar voren. In verschillende studies worden glimlachende mensen hoger beoordeeld qua extravert zijn en vrijgevigheid. Er wordt aangetoond dat mensen maar liefst 10% meer vertrouwen hebben in glimlachende mensen. Blij zijn kun je mogelijk faken, maar betrouwbaar zijn gelukkig niet.  De meest authentieke glimlach bouwt zich geleidelijk op. Het heeft een ½ seconde nodig om over het gezicht te gaan om vervolgens een specifieke spier in het oog te bereiken, nameijk de orbicularis oculi, wie kent hem niet . Dit soort glimlachen komt betrouwbaar en oprecht over. Zeer geschikt om mee te flirten.

5. Vaker versierd

Dit punt geldt alleen voor vrouwen. Meer dan oogcontact kan de glimlach van een vrouw grote aantrekkingskracht hebben op mannen. In een studie naar flirtgedrag in een bar, bleek dat bij alleen oogcontact slecht 20% van de vrouwen benaderd werd. Werd er naast de flirt met de ogen ook een glimlacht getoond, dan nam de benadering toe tot  60%. Je moet dus onthouden dat een glimlach iemand welkom heet. Jouw glimlach vervolgens weerspiegelen in  zijn hersenen instinctief jouw uitdrukking waardoor de man ook gaan glimlachen. Gevoelens van ontspanning en optimisme worden hierdoor gecreëerd.

Smile

Kortom, wil je eindelijk jouw grote liefde om je vinger winden, dan rest er nog slechts een ding: SMILE! En als het morgen niet meteen gaat lukken ga er dan in ieder geval voor zorgen dat je iemand aan het glimlachen maakt, want dan heb jij jouw goede daad al vervult. En heb je zo’n goede dag door al dat glimlachen dan mag je best een keer heel hard lachen, net als Maxima ook zo vaak doet. 

Fijne World Smile Day! 

maxima lach

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Meer dan helft singles durfde afgelopen jaar niemand aan te spreken

Singles durven steeds minder vaak op iemand af te stappen. Meer...

Een op de vier vrouwelijke singles zet nooit eerste stap

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

Drie op vier singles wil geliefde ontmoeten in dagelijks leven

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

Flirten: wie moet er beginnen?

Flirten is hartstikke leuk en spannend! Het kan leiden tot een...

10 flirt tips voor tijdens het uitgaan

Ondanks het virtuele geflirt op datingapps en datingsites zijn er natuurlijk...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

advertentie

SmartSingles.nl