ideale man

Verschillen tussen man en vrouw geliefd gesprekstof

Naast de duidelijke zichtbare kenmerken is er nog veel wat we niet weten over onszelf en de mannen. Gelukkig zijn er onderzoekers die ons dating- en relatiegedrag bekijken en analyseren. Een aantal man/vrouw-feitjes boven tafel!

 Want wist je bijvoorbeeld…

… dat onderzoek aantoont dat mannen al na drie dates weten dat ze verliefd worden? Terwijl het bij vrouwen wel veertien dates lang kan duren.

… dat wij de voorkeur geven aan dertig tot veertig minuten voorspel, terwijl mannen dertig tot veertig seconden wel prima vinden?

… dat de grootste afknappers tijdens een date te laat komen, alleen over jezelf praten, overenthousiasme en praten over je ex zijn?

… dat gemiddelde daters zoenen op de tweede date?

… dat wanneer een vrouw wordt benaderd door een man, zij 55% van haar eerste indruk baseert op zijn uiterlijk en lichaamstaal? Daarnaast kijkt ze voor 38% naar hóe hij praat en luistert ze maar voor 7% naar wát hij echt zegt. Verder zijn we natuurlijk wel écht goede luisteraars, hoor.

… dat vrouwen gemiddeld 7000 woorden per dag zeggen, terwijl mannen bij een luttele 2000 woorden blijven hangen?

… dat de gemiddelde man per dag vijf vrouwen ziet waarmee hij het bed wel in wil duiken?

… dat vrouwen tijdens het online daten vooral bang zijn om een seriemoordenaar tegen het lijf te lopen? Terwijl mannen het bangst zijn om met een ‘dikke’ vrouw te daten?

… dat twee dagen wachten met bellen, het meest ideaal is na een date? Te snel bellen wordt al snel als wanhopig gezien. Dus dáárom bellen mannen nooit terug.

… dat 50% van de mannen het oké vindt als hun vriendin een lesbische minnares heeft?
… dat 92% van de vrouwen haar ogen sluit tijdens het zoenen?

… dat mannen in totaal zes maanden achter de spiegel spenderen, gedurende hun hele leven? Tegenover zo’n twee jaar in totaal bij – juist ja – de vrouw.

… dat wij mannen in blauw aantrekkelijk(er) vinden? Kom maar op met die wijkagent of piloot!

… dat wij ongeveer één uur nodig hebben om te beslissen of we nog eens met de man tegenover ons op date willen? Terwijl mannen na een kwartier hun keuze al hebben gemaakt. Liefde op het eerste gezicht kan dus eigenlijk alleen bij mannen voorkomen?

… dat 48% van de vrouwen weleens ‘ik hou van je’ gezegd heeft en het niet meende?

… dat 40% van de vrouwen het liefst één tot drie maanden wacht voordat ze seks wil? En de mannen? Die vinden de derde date de perfecte timing.

Bron: Ze

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.