Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
verliefdheid
7 februari 2018

Verliefdheid is als chemish gelukte proef

Verliefdheid is een chemische proef die gelukt is. Niet zo romantisch als je zou willen. Maar het is gewoon zo dat slecht die ene persoon die chemie bij jou teweeg kan brengen. Verliefdheid geeft je hartkloppingen, vlinders in je buik, zwetende handen en veel energie en opwinding. Maar gebeurt er precies dat die chemie ontstaat?

Hart gaat sneller kloppen

Je ademhaling, spijsvertering, het verwijden en vernauwen van je bloedvaten en je hartslag, dit alles wordt geregeld door je autonome zenuwstelsel. Bij verliefdheid zorgt Noradrenaline ervoor dat Adrenaline wordt aangemaakt. Dit hormoon geeft aan dat je hart sneller moet gaan kloppen. De hartslag van een verliefde kan soms net zo hoog zijn als iemand die een parachutesprong maakt.

Vlinders in de buik

Hoe zit het dan met die vlinders in je buik? Amfetamines onderdrukken je hongergevoel en jagen de bloedcirculatie omhoog. Dit veroorzaakt dat gevoel in je buik. Oxytocine en alcohol doen eigenlijk hetzelfde gevoel. Heel erg verliefd zijn maakt dat je, net als je een glaasje te veel ophebt, dat je minder geremd bent. Je zelfvertrouwen wordt even opgekrikt. Je bent als het ware dronken van verliefdheid.

Realiteit ver te zoeken

Bij verliefdheid kun je niet meer realistisch kijken naar je geliefde. Dat komt door het hormoon Dopamine. Jouw grote liefde wordt door jou zo geweldig gevonden, gewoon onmogelijk. Maar ja, je bent een soort van onder invloed. Pas nadat je dopamine spiegel weer gezakt is, worden ook de mindere eigenschappen zichtbaar.

Houden van

Heftige verliefdheid duurt bij iedereen verschillend. Bij de een kan na een half jaar en bij de ander naar 4 jaar pas de daling van de hormonen in gaan. Of de relatie wordt dan verbroken of de verliefdheid gaat over in houden van.  In het laatste geval worden andere zaken belangrijk. Wat te denken van steun, vertrouwen, geborgenheid, allemaal nodig voor een langdurige liefdesrelatie. In die toestand speelt endorfine de boventoon. Dit zorgt voor ontspannen gevoel.

Verliefdheid is als chemish gelukte proef

Verliefdheid is dus alles bij elkaar een chemische gelukte proef. Het idee erachter is mogelijk niet zo romantisch, maar het is toch kunstig dat bij het zien van een bepaald iemand die productie van hormonen aan de gang gaat en jou als het ware een voortdurende dronkaard laten voelen. Dronken van verliefdheid.

Help de chemie een beetje

Misschien heb je op Valentijnsdag je eerste date? Dan is samen naar de sauna gaan mogelijk net iets te veel van het goede. Maar ga iets ondernemen wat sowieso al opwinding geeft. Ga karten, of schaatsen of mountainbiken. Zorg ook nog dat je er op je best uitziet en het chemische proefje moet lukken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Waarom geweldige vrouwen soms moeilijker de liefde vinden

Andere vrouwen lijken altijd moeiteloos van de een in de andere...

Dinner for two is populair onder nieuwbakken stelletjes, maar dan niet te chique

Je bent head over heels verliefd en jij en je nieuwe...

Al wandelend de liefde van je leven vinden

Naast het vinden van je grote liefde ook een bijdrage doen...

Waarom verliefd zijn hetzelfde is als dronken zijn

Je kunt dronken zijn van verliefdheid, of juist verliefd worden van...

Wat te doen met een aanbidder waar jij niet verliefd op bent?

Jij vindt hem echt wel aardig maar niet meer dan ‘gewoon...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie

SmartSingles.nl