Wanneer je verliefd bent en nog twijfels over de gevoelens van een ander voor jou zit je in een onzekere situatie. Misschien zijn jullie collega’s, of vrienden en breng je best wat tijd met elkaar door. Maar hoe weet je nou of hij of zij ook echt verliefd is op jou?

Blikken en aanrakingen

Door de bank genomen herken je een prille verliefdheid door gestolen blikken en subtiele aanrakingen. Even die hand op je arm, toch nog even achterom kijken… je herkent het vast! Maar hoe gedragen mannen en vrouwen zich nu als ze helemaal, hoteldebotel verliefd zijn?

Checklist verliefd!

Zeker weten dat hij of zij na die paar leuke dates echt als een blok voor je gevallen is? Kijk dan even naar onderstaande checklist!

Dit doen verliefde mannen:

1. Hij zet haar bovenaan zijn prioriteitenlijstje (ze krijgt extra aandacht, afspraken worden verzet zodat hij toch met je kan samenzijn).
2. Hij stelt haar aan zijn familie voor.
3. Hij maakt plannen voor de toekomst (op korte, middellange en lange termijn) met haar.
4. Hij doet met haar andere dingen dan wat hij tot nu toe gewend was.
5. Hij deelt zijn geheimen en dromen met haar.
6. Hij maakt zich zorgen over hoe hij een goede indruk op haar vrienden kan achterlaten.
7. Hij geeft een kordaat een eerlijk antwoord als zij hem dat vraagt.
8. Hij wil het haar gemakkelijk maken of haar verwennen (bv. Verrassen met een etentje als ze doodmoe van je werk komt, haar voeten masseren of gewoon vragen hoe haar dag was.)
9. Hij respecteert haar gevoelens en wil iets onbaatzuchtig voor haar doen (bv: erop staan om haar ook een massage te geven nadat zij er zelf een gegeven hebt, de afwas doen nadat zij hebt gekookt, haar een cadeau toesturen na een fijne avond).

Dit doen verliefde vrouwen:

1. Zij zal haar leukste fantasieën en meest pijnlijke momenten met hem willen delen.
2. Ze zal op verschillende momenten van de dag hem laten merken dat ze aan hem denkt.
3. Ze zal fantaseren over een leven met hem, dagdromen over haar huwelijk en kinderen en nadenken wat jullie op je oude dag gaan doen. Het idee om samen oud en lelijk te worden schrikt haar niet af.
4. Hem plagen
5. Contact zoeken met zijn moeder of met haar aan de telefoon blijven kletsen ook al belt ze voor hem.
6. Zijn gevoelens respecteren en onbaatzuchtig iets voor hem willen terugdoen (bv: hem uitnodigen voor een etentje als hij haar geholpen hebt, tickets kopen voor een wedstrijd of lekker voor hem koken).
7. Hem vragen stellen over zijn leven, verleden, wat hem nu bezig houdt en hoe hij de toekomst zien.
8. Met hem flirten.

Pas gescheiden en opnieuw verliefd? Lees dan de 5 gouden regels voor verliefde gescheiden ouders.