taboe mannen
21 July 2021

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt een vrouwenstem ineens een hoge zangerige toon. Ze kunnen het niet laten om dan op hoge toon onzinkreten te slaken. Mannen hebben dat niet. Of toch wel?

Baard terug in de keel

Uit onderzoek van de Stirling University blijkt dat mannen iets soortgelijks hebben. Niet bij het zien van een hondje maar wanneer ze gecharmeerd zijn van een vrouw. Het klinkt bijna alsof hij weer 13 is en de baard in de keel krijgt. Dan maakt zijn stem ook vaak rare hoogtesprongen. En het fijne is dat vrouwen vinden het nog leuk ook. Mooi hè de natuur.

Zijn toonhoogte gaat omlaag

Bij het onderzoek werden stemmen van 110 heteroseksuele mannen  beluisterd tijdens gesprekken met zowel mensen die ze aantrekkelijk vonden, alswel bij personen die hen weinig deden. De stem van de testmannen veranderde terstond als er een vrouw in de buurt was die ze knap of leuk vonden.

En daarna iets omhoog

Om hun mannelijkheid te bewijzen, laten de de heren in eerste instantie hun toonhoogte een stuk zakken om een diepere stem te creëren. Tegelijkertijd willen ze ook niet té macho overkomen, dus gaan ze weer omhoog. Het resultaat is een zangerige op- en neergaande stem.

Vrouwen houden van gekke stemmetjes

Vreemd genoeg vinden vrouwen die gekke stemmetjes geen afknapper. Integendeel, ze voelden zich meer aangetrokken tot de mannen die hen blijkbaar leuk vonden. Al kon geen één vrouw uitleggen waarom.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

Waarom vallen (sommige) vrouwen voor getrouwde mannen?

‘De beste mannen zijn al weg’ hoor je vaak, maar is...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie