ware liefde niet getrouwd

Verliefd worden is erger dan vreemdgaan

Twee derde van de vrouwen vindt het minder erg als hun man een keer seks heeft met een ander dan dat hij verliefd wordt op iemand anders, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Het merendeel van de ondervraagde vrouwen zou het minder erg vinden als hun man een keer seks heeft met iemand anders dan dat hij verliefd wordt op een ander. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 477 volwassen mensen, zo schrijft de Daily Mail.

De deelnemers werden ondervraagd over verschillende vormen van vreemdgaan, zowel seksueel als emotioneel. Mannen blijken heel anders over vreemdgaan te denken dan vrouwen. Van de ondervraagde mannen vindt twee derde het namelijk erger als zijn partner seks zou hebben met een andere man dan dat ze verliefd wordt op een ander.

Dr. Gary Brase, een van de onderzoekers, noemt de verschillende standpunten van mannen en vrouwen opmerkelijk. Volgens hem is het niet duidelijk of het verschil biologisch is bepaald of dat opvoeding er mee te maken heeft.

Genen

Hij stelt dat het mogelijk is dat mannen wellicht meer waarde hechten aan seksuele trouw, omdat mannen nooit helemaal zeker weten of ze wel de biologische vader van hun kind zijn.

“Mannen weten nooit zeker of hun kind wel hun genen heeft”, zo zegt hij. “Daarom vinden ze seksuele trouw zo belangrijk. Vrouwen zijn daarentegen eerder bezorgd of een man wel genoeg zal bijdragen in de opvoeding van hun kind. Daarom vinden ze emotionele trouw belangrijker.”

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.