verliefd

Verliefd worden belangrijkste voornemen

Het verbeteren van onze levensstijl, doelen bereiken, dromen waarmaken. Dit zijn goede voornemens die we elk jaar maken en die we vaak het jaar daarop weer moeten herhalen. We hebben allemaal een lijst met goede intenties voor het jaar dat komen gaat. We houden ons er echter zelden aan.

Door een onderzoek uit te voeren heeft eDarling bekeken wat de tien populairste voornemens voor het jaar 2015 zijn van de Nederlandse singles. Het resultaat is een top tien, waarvan de voornemens in 4 categorieën ingedeeld kunnen worden.

1. Gezondheid

Fysieke en mentale gezondheid staat hoog op het lijstje van goede voornemens voor 2015. Alle klassiekers worden belangrijk geacht: meer sporten, gezonder eten, stoppen met roken en positiever denken. Ook een nieuwe look wordt gezien als een manier om balans en terug te winnen.

2. Educatie

Het ontwikkelen van creativiteit en het creëren van nieuwe culturele ervaringen. Een frequenter bezoek aan het theater of een museum behoren onder andere tot de goede voornemens van de deelnemers. Ook veel singles hebben de wens om meer te reizen, de wereld te zien en nieuwe culturen te leren kennen en ervaren.

3. Geld en succes

Op de wenslijst van 2015 ontbreekt ook het spaarvarken niet. Hoewel het niet bovenaan de lijst staat, wordt er zeker aan de toekomst gedacht. Geld sparen voor een project waar al lang van gedroomd wordt en meer richten op de studie of de carrière staan op nummer zeven en acht.

4. Relaties

Tot slot staat het vormen of verbeteren van relaties voor singles centraal in 2015. Nieuwe mensen ontmoeten en meer tijd doorbrengen met familie en vrienden zijn een van de belangrijke voornemens voor de meerderheid van de alleenstaanden. Ook vrijwilligerswerk is voor sommige een aspiratie om zich open te stellen voor nieuwe relaties en andere mensen te helpen. Maar de allergrootste droom voor de ondervraagde singles is de juiste persoon te ontmoeten die het belangrijkste voornemen laat uitkomen: verliefd worden!

infographic nieuwjaar

Realiseren van voorgenomen doelen

Hoe kun je er dit jaar voor zorgen dat het gemakkelijker is om je voornemens te realiseren? Relatiepsychologe Sam Owen weet hier wel een antwoord op. Owen: “Stel een of twee haalbare doelen op waar je echt een brandend verlangen naar hebt om deze te bereiken. Deze doelen moeten je motiveren en voortduwen, zodat je het volhoudt wanneer het even wat minder gaat. Als je gemakkelijk zonder iets kan leven, is het geen geschikte doelstelling.”

Volgens Owen is het ook belangrijk om je hersenen duidelijk te instrueren over wat het precies is dat je wilt bereiken, “zodat je brein mogelijkheden ziet, creëert en grijpt om het de werkelijkheid te maken. Neem de tijd om jezelf in te beelden alsof je het doel bereikt hebt en focus je op die gevoelens.”

“Herinner jezelf eraan hoe het zal voelen wanneer je jouw doel bereikt hebt en als je dat doel niet bereikt hebt. Als je moeilijke momenten hebt en op een zijspoor raakt, wees niet te hard zelf voor jezelf, maar zorg dat je direct weer op het rechte pad komt en blijft doen wat je weet dat je moet doen om het uiteindelijke doel te bereiken!”

Verliefd worden nummer één

Op nummer één van de goede voornemens van singles voor het nieuwe jaar staat verliefd worden. De zoektocht naar een passende partner kan echter een lange weg lijken als je ervaringen tot dusver niet zo positief zijn.

Hoe begin je met daten met een frisse blik?   Owen: “Onthoud goed dat het verleden jou niet definieert; je handelingen vandaag definiëren je en deze handelingen vormen je toekomst. Vraag jezelf: wat kan ik net iets anders doen vandaag om een nieuw en beter resultaat te behalen dan in het verleden? Het is altijd goed om nieuwe manieren uit te proberen om potentiële dates te ontmoeten. Onthoud goed: volharding loont.

Het gebruik van eDarling bijvoorbeeld is een geweldige manier om een potentiële partner te ontmoeten en het maakt niet uit als het even duurt om iemand te ontmoeten die echt je interesse wekt.”

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.