ideale man vrouw relatie

Verliefd op een ander: scheiden of niet?

Verliefd worden op een ander dan je eigen partner, dat kan de beste overkomen. Behalve voor spanning, geweldige seks en sensatie in je leven bezorgt het je ook kopzorgen en twijfels. Blijf ik in deze relatie of ga ik voor het nieuwe, het onstuimige en fantastische gevoel dat mijn leven en lichaam teistert?

Oorzaak en gevolg

Over de oorzaak van verliefd worden op een ander, daar zijn de meningen over verdeeld. Sommigen beweren stellig dat er echt fundamenteel iets mis moet zijn in je relatie, anderen zeggen weer dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Eigenlijk maakt het ook niet uit, het feit is dat je tot over je oren verliefd bent en niet weet wat je daar mee aan moet.

Vicieuze cirkel

Het ene moment weet je het 100 procent zeker, dit is de ware, de man of vrouw waar je je hele leven (stiekem) op hebt gewacht en je bent volkomen bereid huis en haard te verlaten om dit nieuwe avontuur aan te gaan, terwijl je een uur later weer volop twijfelt. Degene met wie je samen bent is helemaal zo slecht nog niet, jullie hebben een lang gedeeld verleden en je weet wat je aan hem of haar hebt. Als er ook nog eens kinderen in het spel zijn, dan voel je je waarschijnlijk extra verscheurd. Want wie ben jij om hun veilige leventje op zijn kop te zetten door voor je nieuwe geluk te kiezen? Buitenechtelijke verhoudingen kunnen soms jaren voortduren omdat jij, jullie er maar niet uitkomen. Het is een vicieuze cirkel die onmogelijk te doorbreken lijkt.

Gemene deler

Natuurlijk, iedere situatie en iedere relatie is anders. Het lijkt dan ook lastig om in algemene termen te spreken over buitenechtelijke relaties, verliefd zijn op een ander, een verhouding met een minnaar of minnares die net als jij gebonden is of juist niet. Het is denkbaar dat jij bij het lezen van dit artikel denkt ‘ja maar bij mij is het echt een ander verhaal’. En dat is ook zo. Je hebt ook een ander verhaal. Toch zijn er in al die verschillende verhalen ook gemene delers te vinden. Gevoelens die iedereen in zo’n situatie heeft bijvoorbeeld. Want hoe je het ook went of keert, uiteindelijk zoekt iedereen die verliefd is op een ander naar een oplossing voor de situatie waar ze in terecht zijn gekomen.

Geheim

Omdat de meeste mensen in het geheim verliefd zijn op een ander, hier nog altijd een taboe op rust en er ook gevoelens van schaamte en tekortschieten bij komen kijken is het niet iets wat je even ter sprake brengt op een verjaardagsfeestje, buurtborrel of de jaarlijkse BBQ met je familie. Een geheim met je meedragen kost energie. Het niet delen van je gevoelens en twijfels maakt ook dat je vastloopt, in hetzelfde kringetje blijft ronddraaien en er maar niet uitkomt. Een goede vriend(in) in vertrouwen nemen kan helpen, maar dan moet je zeker weten dat jouw geheim veilig is. Als je vindt dat jouw partner van de verliefdheid moet weten, dan moet jij de boodschapper zijn. Niet iemand die vanuit moreel opzicht vindt dat het tijd is om hem of haar van jouw verliefdheid op de hoogte te brengen.

Oplossing

Een alternatief is om een boek te lezen. Nee, geen gewoon boek maar een boek dat speciaal geschreven is voor mensen zoals jij. Het heet ‘Verliefd op een ander’ en is geschreven door Mira Kirschenbaum. Ze brengt in kaart waarom je verliefd bent geworden op een ander en identificeert maar liefst 17 soorten verschillende verhoudingen. Je ontdekt tijdens het lezen wat voor soort verhouding je hebt. Zodra je het antwoordt krijgt op deze vraag ontstaat er inzicht en daarmee is ook de oplossing in zicht. De twijfels verdwijnen en ook jij zal weten wat je moet doen. Weggaan bij je partner, verder gaan met je minnaar, andersom, of misschien wel stoppen met allebei. Het boekt helpt je bij het vinden van een geliefde die bij jou en jouw situatie past.

Ben je toch bang dat een scheiding de beste oplossing is? Op Rechtsinfo.nl vind je meer informatie en kun je vrijblijvend al je vragen stellen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.