verliefd in relatie
7 August 2015

Verliefd op een ander is goed voor relatie

Hop jij van de ene in de andere relatie? Ontvlam je al bij de eerste de beste verleidelijke blik of en val je als een blok voor praktisch iedere flirt? Dan denk je vast dat je niet geschikt bent voor een vaste relatie. Maar dat ligt toch net iets anders..

Verlangen verstrekt relatie met partner

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat de meerderheid van de mensen gevoelens koesteren voor mensen buiten hun relatie, maar de meeste mensen geloven dat dit hun verlangen naar hun eigen partner versterkt en zo de relatie verbetert.

Verliefd op een ander

Onderzoekers van de Universiteit van Colombia, Indiana en Kentucky-Lexington ondervroegen 160 vrouwen van verschillende leeftijden die ofwel getrouwd waren of in een langdurige relatie zaten. Hieruit bleek dat 70 procent van de vrouwen wel eens verliefd wordt op een ander. Dit hoge percentage zou geen verassing moeten zijn, want eerder onderzoek heeft al aangetoond dat het fundamenteel onvermijdelijk is dat we verliefd worden op andere mensen.

Groeiend verlangen

Verliefd worden op andere mensen hoeft echter geen negatieve impact te hebben op je relatie. De vrouwen hadden verschillende ervaringen en diverse strategieën om hun gevoelens te beheersen. De meerderheid van de vrouwen gaven aan dat de verliefdheid geen impact had op hun eigen relatie. Sommige deelnemers zeiden zelfs dat het ervoor zorgde dat het verlangen naar hun eigen partner groeide.

Liefde op de werkvloer

De studie toonde ook dat de meerderheid van de vrouwen hun gevoelens voor anderen niet delen met hun partner en dat deze verliefdheid meestal ontstaat op de werkvloer. Dit sluit aan bij een studie die aantoonde dat het aantrekkingsvermogen sterk gelinkt is met de hoeveelheid tijd die we met iemand doorbrengen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SmartSingles.nl

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Een op zes Nederlandse mannen vindt dat partner te veel verdient

Maar liefst vijftien procent van de thuiswerkende Nederlandse mannen vindt dat...

Kwart werkenden vindt dat werkgever coronaregels onvoldoende naleeft

Maar liefst 26 procent van alle werkenden vindt dat hun werkgever...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie

SmartSingles.nl