verliefd in relatie

Verliefd op een ander is goed voor relatie

Hop jij van de ene in de andere relatie? Ontvlam je al bij de eerste de beste verleidelijke blik of en val je als een blok voor praktisch iedere flirt? Dan denk je vast dat je niet geschikt bent voor een vaste relatie. Maar dat ligt toch net iets anders..

Verlangen verstrekt relatie met partner

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat de meerderheid van de mensen gevoelens koesteren voor mensen buiten hun relatie, maar de meeste mensen geloven dat dit hun verlangen naar hun eigen partner versterkt en zo de relatie verbetert.

Verliefd op een ander

Onderzoekers van de Universiteit van Colombia, Indiana en Kentucky-Lexington ondervroegen 160 vrouwen van verschillende leeftijden die ofwel getrouwd waren of in een langdurige relatie zaten. Hieruit bleek dat 70 procent van de vrouwen wel eens verliefd wordt op een ander. Dit hoge percentage zou geen verassing moeten zijn, want eerder onderzoek heeft al aangetoond dat het fundamenteel onvermijdelijk is dat we verliefd worden op andere mensen.

Groeiend verlangen

Verliefd worden op andere mensen hoeft echter geen negatieve impact te hebben op je relatie. De vrouwen hadden verschillende ervaringen en diverse strategieën om hun gevoelens te beheersen. De meerderheid van de vrouwen gaven aan dat de verliefdheid geen impact had op hun eigen relatie. Sommige deelnemers zeiden zelfs dat het ervoor zorgde dat het verlangen naar hun eigen partner groeide.

Liefde op de werkvloer

De studie toonde ook dat de meerderheid van de vrouwen hun gevoelens voor anderen niet delen met hun partner en dat deze verliefdheid meestal ontstaat op de werkvloer. Dit sluit aan bij een studie die aantoonde dat het aantrekkingsvermogen sterk gelinkt is met de hoeveelheid tijd die we met iemand doorbrengen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.