vrouwen tips eerste move

Verliefd op de liefde

Na twintig jaar huwelijk en drie kinderen ging ik scheiden. Twee jaar later leerde ik mijn tweede man kennen. Dit zou voor altijd zijn. We kochten al snel samen een huis. Na acht jaar kwam er een einde aan deze relatie. Ons heilzame huwelijk was veranderd in een grote kibbelpartij.

Is het lust of liefde?

Dit is het begin van het verhaal van Jacintha, beschreven door Corine Koole in de rubriek Lust & Liefde in Volkskrant Magazine. Zoals zo vaak zijn de  onderwerpen uit deze interviews zo herkenbaar, zo treffend, zo over het leven zoals velen van ons dat beleven.

Jacintha dacht in haar tweede man de liefde van haar leven gevonden te hebben. En toch gaat het fout. Er sluipen woordenwisselingen in. Waarover? Over het doen van de boodschappen. Over het bijhouden van de tuin. Over niet gezegde aardige dingen. Wanneer deze weg onverwacht in geslagen is, kun je vaak niet terug bedenken wanneer dat precies gebeurt, maar dan is het einde begonnen.

Een brief ter afscheid

Op een dag ontmoette Jacintha op een congres een man, die haar blij maakte door zijn jongensachtige gedrag. Na een maand verliet ze haar man, met een brief op de keukentafel. Een brief waarin ze liet weten voorgoed weg te zijn, omdat het haar niet gelukt was met hem te praten. Een afscheidsbrief waarin ze zei alleen verder te gaan. Dat was niet helemaal waar, maar toch.

Met haar nieuwe vlam ging ze inhalen wat ze de laatste jaren gemist had. Praten lukte met hem goed, de seks was verrukkelijk, Ze was 50 en dolblij. Ze had de liefde gevonden zoals ze hem graag zag, niet met ruzie en vrij van geest en lichaam.

Een tweede kans vragen

Haar man schreef haar dat haar vertrek voor hem als een donderslag bij heldere hemel was en dat hij graag nog een tweede kans wilde. Jacintha zei dat het te laat was. Met de nieuwe vriend Daniël ging ze het leven leven, maar als zijn dochter kwam dan moest zij  plaats maken, want zijn dochter had een onbereneerede hekel aan haar. Daniël koos dan geen partij voor Jacintha, die graag had gehoord dat hij tegen zijn dochter zei dat Jacintha zijn nieuwe leven is, en dat zijn dochter kon kiezen of delen. Hij koos voor zijn dochter.

Daniël ging met zijn dochter op vakantie en Jacintha had het rijk alleen in zijn huis. Ze heeft alles opgeruimd, zijn vieze mannenhuis weer fris gemaakt, mooie tuinstoelen gekocht en ook de tuin gezellig gemaakt. Met de kleine oppervlakte voelde zij zich gelukkiger dan ooit. Toen hij weer thuiskwam moest Jacintha het weekend afwezig zijn, omdat de dochter nog een weekend bij haar vader bleef. Dat gaf Jacintha een erg onbehaagelijk gevoel.

Niet verder gaan

Twee dagen later kwam hij melden te willen stoppen met de relatie. Jacintha snapte er niets van. Ze hadden nog nooit ruzie gehad. Hij haalde er van alles bij om zijn besluit hard te maken. We hadden het toch geweldig samen, zei Jacintha. Dat vond hij ook maar toch wilde hij niet verder.

Jacintha was zo boos, had ze hier nu huis en haard voor verlaten. Haar man was er misschien niet altijd voor haar omdat hij zo druk was met zijn werk, maar die was in ieder geval nooit zo onvolwassen geweest.  Wat had ze aangericht?

Verliefd op de liefde

Een paar weken later  zat ze met haar man aan tafel en ze spraken meer dan vijf uur met elkaar, langer dan al die tijd samen in de acht voorafgaande jaren. Maar ja, beter laat dan nooit. Ze is weer thuis. Haar man en Jacintha zijn weer samen.  Ze is niet meer bezig met verliefdheid. Ze hangt wat rond in huis en zorgt dat het gezellig is als haar man thuis komt. Ze doen hun best het goed te hebben met zijn tweeen. Haar man is nog steeds druk met zijn werk, maar de actie van Jacintha heeft zijn ogen wel geopend. Hij is veel attenter geworden. Jacintha is blij net aan de midlifedans ontsnapt te zijn.

Ze is niet meer sacherijnig naar haar man, ze is weer langzamerhand tevreden geworden. Ze denkt dat ze mogelijk meer verliefd was op de liefde dan op die man zelf. Ze voelt zich weer wie ze ooit was, samen met haar man die haar niet op een voetstuk zet, maar gewoon van haar houdt en veel om haar geeft. En met haar zijn leven wil leven.

Lucht op tijd je hart

Het is mooi dat Jacintha nog een tweede kans gekregen heeft bij haar tweede man. Voor het zelfde geld is hij boos en voelt hij zich voorbij gelopen en laat hij vervolgens Jacintha in de kou staan. Dat is niet gebeurd. Misschien moet je soms iets verliezen voordat je beseft hoeveel waarde het voor jou heeft. Probeer dus aan je partner of aan je date aan te geven als iets niet gaat zoals jij het zou willen zien. Het is niet dat jouw wil wet moet zijn, maar wanneer je niet uitspreekt wat je dwars zit dan kan dat kwalijke gevolgen hebben in een nabije toekomst. Lucht subtiel en met respect je hart, waarbij je niet alleen je eigen verhaal kwijt moet, maar dan moet je ook oren hebben voor tegen geluid. Probeer er samen uit te komen, voordat je denkt bij iemand anders beter af te zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.