Kijk jij tijdens het feesten en uitgaan nogal eens iets te diep in het glaasje? Hoogste tijd dat je verliefd wordt! Want als je tot over je oren verliefd bent, dan kan je niet dronken worden. Niet omdat je er geen zin in hebt, maar omdat je hormonen je nuchter houden!

Uitgaan

Lekker uit, stappen, feesten en leuke singles ontmoeten? Dat doen we bijna allemaal graag. Een wijntje, biertje om in de stemming te komen, daar zijn de meesten van ons ook niet vies van, maar dronken worden… het kan, maar je geeft (doorgaans) geen gezellig en representatief visitekaartje van jezelf af.

Dronken van verliefdheid

Wil jij jezelf voortaan een beetje beter in toom houden? Wordt dan als de wiedeweerga hopeloos verliefd. Want uit onderzoek van de universiteit van Sydney blijf je altijd rechtop lopen en vlot praten in een verliefde gemoedstoestand, ook al heb je al behoorlijk wat drankjes achterovergeslagen

Test

Ok, wij zijn geen ratten, maar toch. Test op deze beestjes hebben uitgewezen dat verliefde ratten (ja, die bestaan) veel nuchterder leken dan eenzame ratten nadat ze eenzelfde hoeveelheid alcohol hadden opgenomen. De onderzoekers konden zelfs niet zien of de verliefde ratten nu dronken waren of niet.  Dit verschijnsel heeft alles te maken met oxytocine, ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Oxytocine komt vrij bij mensen die verliefd zijn en zorgt ervoor dat alcohol de regionen van het brein die instaan voor bewegen en praten, niet bereiken.

Een heel belangrijk detail: bij een ademtest zal je wel positief blazen als je te veel hebt gedronken, dus dronken rijden is en blijft een slecht idee…

Lekker uit dit weekend? Check de agenda!