Heb je een date aan de haak geslagen en wil je hem of haar verleiden met een overheerlijk gerecht? Goed plan! Lekker eten schijnt goed te zijn voor de liefde, dus aan de slag! Kan je niet zo goed koken? Met deze verleidelijke maar simpele gerechten lukt het jou ook. Smakelijk!

Voorgerecht: Sushi met romige zalm en pittige avocado

Met dit overheerlijke voorgerecht begint het hart van jouw date vast sneller te kloppen. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook nog eens indrukwekkend lekker. Ideaal voor beginnende koks die last hebben van vlinders in de buik en zich niet zo goed kunnen concentreren, want het is echt makkelijk klaar te maken. Wat je moet halen in de supermarkt en hoe je het precies klaarmaakt, dat lees je hier.

voorgerecht date

Hoofdgerecht: Groene asperges met geitenkaas quiche

We maken het je nog makkelijker, want dit lekkere vegetarische hoofgerecht voor een romantisch diner voor twee kun je de dag van te voren al klaarmaken. Ideaal, want terwijl je deze quiche verwarmt in de oven kan je jouw date mooi uithoren over wat hij of zij allemaal nog meer lekker vindt op culinair gebied. Schenk in nog een wijntje in en geniet van je gezelschap. De ingrediënten en de bereidingswijze van deze super simpele quiche vertellen ze hier.

koken voor je date

Nagerecht : Liefdes-ijsjes met aardbeien

Jullie diner zit er bijna op en misschien zijn de temperaturen al aardig op gelopen. Als je niet meteen aan de slag wilt met aardbeien en slagroom en liever saampjes geniet van een verkoeld maar overheerlijk liefdes-ijsje, dan moet je met dit recept aan de gang. Je hebt speciale ijsjesmakers, dan is het klusje in 5 minuten geklaard, heb die niet, dan een dag van te voren de keuken in. Voordeel: je hoeft je het dessert voor je date dan alleen maar uit de vriezer te halen. De overgebleven aardbeien komen misschien later op de avond nog wel van pas 😉 Hier ontdek je hoe je deze schitterende liefdes-ijsjes moet maken.

ijsjes met liefde

Romantisch alternatief

Geen zin om te koken of ga je liever overdag lekker eten en genieten van je date? Deze tips voor een zalige romantische picknick komen dan beslist van pas! En is die date nog niet in zicht? Geen paniek want we hebben ook heel veel lekkere recepten voor singles.